V etru
Osrednja poročila na Murskem valu
Domov

Šport

18 julija 2017 Šport


V finalu evropskega prvenstva v košarki na  dekleta stara do 20 let je v Matosinhosu na Portugalskem  Španija premagala Slovenijo z rezultatom  73:63 in  Španke so enajstič postale evropske prvakinje.  Za slovensko košarkarsko reprezentanco, ki jo je vodil selektor Damir Grgić  je igrala tudi Tina Cvijanović iz Murske Sobote, nekdanja članica Ženskega košarkarskega kluba Pomurje, ki zdaj nastopa za ekipo Maribora. Slovenke so dosegle z drugim mestom in naslovom evropskih podprvakinj  izjemen uspeh  saj so v polfinalu premagale Francijo z 81:75 in v četrtfinalu Latvijo z rezultatom 64:61.

V Guimaresu na Portugalskem pa poteka 60.  evropsko mladinsko prvenstvo v namiznem tenisu, kjer za slovensko reprezentanco igra tudi Luka Norčič, član puconske Keme. Še najbolj odmeva doslej  zmagala Slovenije proti  Poljski z rezultatom 3:1. Za slovensko reprezentanco je igral  tudi Luka Norčič, ki je premagal  Zandeckija  gladko s 3:0. Slovenija je v predtekmovalni skupni zasedla tretje mesto in se nato po zmagi nad  pomembni zmagi proti Srbiji  s 3:2 uvrstila med 16 evropskih ekip. V osmini finala je Slovenijo premagala Nemčija s 3:0, Slovenci pa se bodo v nadaljevanju borili za uvrstitev od 9. do 16. mesta.  Prvenstvo bo trajalo do nedelje 23. julija.

Mladi nogometaši Mure, ki so se uvrstili s kadetsko in mladinsko ekipo v prvo slovensko nogometno ligo pridno preverjalo telesno pripravljenost na prijateljskih nogometnih tekmah. Tako so mladinci Mure v dveh prijateljskih tekmah bili dvakrat uspešni proti tretje ligaškim nogometnim iz 3. slovenske lige, vzhod.  Mura je premagala Rakičan z rezultatom 3:1, boljša pa je bila tudi od Čarde v Martjancih z rezultatom 2:1.

Na 6. memorialu Dušana Potočnjeka v malem nogometu v organizaciji Kluba malega nogometa Vadarci  je  na domačem igrišču v Vadarcih sodelovalo 11 ekip. Tretjič zapored je zmagala ekipa Kero teama iz Murske Sobote pred ekipo U – 14 rumene barve iz Vadarec tretji pa so bili nogometaši Hodoša. Najboljši vratar na turnirju je bil Daniel Gašpar.

Na teniškem turnirju Kluba študentov Prekmurja je na teniških igriščih v soboški Fazaneriji nastopilo 13 igralcev. Prvo mesto je osvojil David Klar, ki je v finalu z 9:8 premagal Luko Premzla, v dvoboju za tretje mesto pa je zmagal Bine Barbarič po poškodbi Roka Barbariča, ki je moral dvoboj  predati.

V neposredni bližini Redicsa na Madžarskem so na mednarodnem ribiškem tekmovanju  med 35. ribiči iz Madžarske in Slovenije sodelovali tudi  lendavski ribiči. Najbolje se je odrezal Ladislav Patai iz Doline, ki je zmagal z 8,7 kg ulovljenih rib. Na četrto mesto se je uvrstil Aleksander Černela s 6,25 in na sedmo Štefan Kocet oba iz Lendav s 3,5 kg ulovljenih rib.