V etru
Dogodki in odmevi
Domov

Šport

7 decembra 2021 Šport


Vodstvo Prve lige Telemach je danes sporočilo, da se bo jesenski del prvenstva zaključil ta konec tedna s tekmami 20. kroga. Tako je zdaj dokončno jasno, da bodo nogometaši Mure ta teden odigrali še dve tekmi, nato pa odšli na zasluženi počitek. Najprej jih čaka v četrtek na Nizozemskem  zadnja tekma letošnje konferenčne lige proti Vitteseju – tja odpotujejo že jutri dopoldan, nato pa jih čaka še v nedeljo ob 17. uri gostovanje pri vodilnem Kopru. Predvidena zaostala tekma 17. kroga med Olimpijo in Muro, o kateri se je sicer špekuliralo, da bi naj bila odigrana še v mesecu decembru, je tako tudi uradno prestavljena na spomladanski del prvenstva.

V Mariboru je bil na sporedu 4. krog 1. slovenske bowling lige skupine A, kjer tekmuje tudi ekipe Lendave. Lendavčani so v petih srečanjih trikrat zmagali in dvakrat izgubili ter osvojili četrto mesto med šestimi ekipami. Zmagala je ekipa Feniksa iz Ljubljane. V seštevku so Lendavčani podrli skupaj 3262 kegljev, najboljši med njimi pa je bil Dušan Radakovič na osmem mestu.

V Lučah je potekal 1. državni TOP turnir v namiznem tenisu za mladinke in mladince, na katerem so nastopili tudi člani Namiznoteniškega kluba Kema iz Puconec. V prvi skupini pri mladincih je Nino Šegula osvojil peto, Jure Smodiš pa šesto mesto. V drugi skupini je bil Jan Lipič sedmi. Pri mladinkah je bila v prvi skupini najboljša Pucončanka Blažka Harkai na četrtem mestu, Ema Crnkovič je bila peta. V drugi skupini je bila Živa Dogar druga, v tretji pa je zmagala Ana Gergek, vse iz Namiznoteniškega kluba Kema.