V etru
Dogodki in odmevi
Domov

Šport

8 decembra 2021 Šport


Rokometaši Arconta so v Radencih odigrali tekmo 1/16 slovenskega pokala, kjer so gostili prvoligaško ekipo SVIŠ iz Ivančne Gorice. Zdesetkana domača ekipa, v kateri je zaradi zdravstvenih razlogov manjkala skoraj polovice ekipe, se je na začetku tekme dobro upirala in v 11. minuti celo vodila s 7:6, v nadaljevanju pa so gostje iz Sviša po pričakovanjih stopili na plin in zmagali z 42:20.Pri domačih je bil najboljši strelec Matevž Žunič s sedmimi zadetki, Mihael Kolbl jih je dosegel pet in Gašper Šijanec tri. Pri gostih je bil najučinkovitejši strelec Timotej Knez ki je dosegel 9 zadetkov.

Na tekmi slovenskega dvoranskega pokala v lokostrelstvu v Postojni je med 135-imi tekmovalci iz 25-ih klubov na razdalji 18 metrov nastopilo tudi šest tekmovalcev Lokostrelskega kluba Lendava. Najbolje se je odrezal Zvonko Štampar, ki je z dolgim lokom pri veteranih zmagal. Drugi je bil pri članih z dolgim lokom Jože Hozjan, četrta pa sta bila pri veteranih še Bojan Štuhec s sestavljenim lokom in Janko Leben z instinktivnim lokom.

V pomurski regijski ligi s serijsko zračno puško sta za tekmovalci dva od šestih predvidenih turnirjev. Po dveh krogih je ekipno v vodstvu Murska Sobota, ki je nastreljala skupaj 2193 krogov, pred Jankom Jurkovičem iz Svetega Jurija ob Ščavnici s 2132-imi krogi in Serdico, ki je na dveh turnirjih nastreljala skupno 2125 krogov. Med posamezniki je v vodstvu Franc Kurnik iz Janka Jurkoviča s 728 krogi, drugi je Aleš Smodiš iz Strelskega društva Serdica s 723-imi krogi, krog zaostanka pa ima na tretjem mestu Marjan Zadravec iz Strelskega društva Ljutomer mesto.