Domov

Šport

11 decembra 2021 Šport


V 13. kolu 1. slovenske futsal lige v malem nogometu je Oplast v Kobaridu premagal Meteorplast Šic bar iz Ljutomera s 4:2. Za Oplast so dosegli zadetke: Dani Vulikić, Nejc Kovačič, Bine Kavčič in Jan Žnidarčič; za Ljutomerčane sta bila strelca zadetkov: Mitja Gašparič in Adrijan Trstenjak. Na lestvi prve slovenske lige so Ljutomerčani na 6. mestu z 11 točkami, nova tekma pa jih čaka v petek 14. januarja v Ljutomeru proti Hiši daril s Ptuja, ki je na četrtem mestu.

Na 11. mednarodnem turnirju v badmintonu v Medvodah je nastopilo 200 igralcev iz 16 držav; med tekmovalci sta bili v mlajših kategorijah uspešni tudi igralki Badmintonskega kluba Mladost iz Lendave. V kategoriji U – 13 je bila tretja posamično in tretja v dvojicah Iva Koša. V kategoriji U – 15 je Nika Bedič zasedla tretje mesto v posamični konkurenci.

 9. krogu mednarodne košarkarske regionalne lige WABA so košarkarice Cinkarne Celje v domači dvorani igrale proti Montani iz Bolgarije in zmagale z 77:51. Blaža Čeh iz Rakičana je bila na parketu pri Celjankah dobrih 31. minut in vknjižila dve točki in bila s petimi podajami najboljši asistent ekipe. Celjanke so v osmih tekmah zbrale sedem zmag in en poraz ter so s tekmo manj na tretjem mestu svoje predtekmovalne skupine.

V uvodni tekmi 10. kola 1. slovenske košarkarske lige za članice je Maribor premagal Derby Ježico z rezultatom 89:86. Pri Mariborčankah sta bili zelo uspešni tudi dve nekdanji igralki Ženskega košarkarskega kluba Pomurje iz Murske Sobote. Mia Žekš iz Rakičana je bila najbolj učinkovita igralka in je v 36. minutah dosegla 25 točk, Ljutomerčanka Aneja Stojko pa je v 21. minutah k zmagi prispevala 14 točk. Pri Ježičankah je v 33. minutah igre dosegla Ana Vita Mičinović 24 točk.

V Murski Soboti so odbojkarice Sobote v uvodni tekmi 8. kola 2. slovenske lige – vzhod gostile odbojkarice Šempetra. Kljub vodstvu Sobočank z 2:0 so gostje iz Šempetra poskrbele za preobrat in po zmagi v petem nizu s 15:10 slavile kočno zmago s 3:2. V naslednjem 9. kolu bodo Sobočanke gostovale v Lendavi pri ekipi Muranie.