V etru
Dogodki in odmevi
Domov

Šport

12 decembra 2021 Šport


Osrednji nacionalni dogodek inkluzivnega juda, 4. festival slovenskega juda za vse Jože Škraba, je v telovadnico osnovne šole I v Mursko Soboto v soboto ob judoistih privabil tudi številne goste. Vse zbrane je ob zaznamovanju 25 letnice inkluzivnega juda pozdravil predsednik republike Borut Pahor, med gosti sta bila tudi direktorica direktorata za šport na Ministrstvu za šolstvo in šport dr. Mojca Doupona, predsednik Olimpijskega komiteja Slovenije – združenja športnih zvez Bogdan Gabrovec, župana Mestne občine Murska Sobota, dr. Aleksander Jevšek in župan Občine Beltinci Marko Virag ter predsednik Romske zveze Slovenije Jožek Horvat – Muc.

V dopoldanskem času so judoisti sočasno tekmovali v inkluzivnem judu ter veteranskem judu za naslove državnih prvakov. Med tekmovalci v inkluzivnem judu je postal državni prvak v kategoriji nad 100 kg Sašo Kovač iz Judo kluba Murska Sobota, v kategoriji do 80 kg je bil drugi Niko Horvat iz Judo kluba Klima Tratnjek Beltinci.

Med veterani je med pomurskimi judoisti državni prvak postal Štefan Vehab iz Judo kluba Štorkljice iz Murske Sobote, v kategoriji do 90 kg pa je Dean Kulčar iz Judo kluba Lendava zasedel drugo mesto.

V Kuzmi na Goričkem je Karate klub Tromejnik pripravil 28. mednarodni turnir v tradicionalnem karateju S.K.I.F zveze in sočasno tudi tradicionalno tekmo za pokal Tromejnika v karateju, kjer so se odlično odrezali tudi njihovi člani. Na tekmi je sodelovalo 11 klubov iz Madžarske in Slovenije. Na 28. mednarodnem tekmovanju za pokal Tromejnika je moštveno zmagal Karate klub Tromejnik iz Kuzme pred Atomom Domžale in Športnim društvom Ruše. Tudi za slovenski pokal S-K.I.F. zveze je bil zmagovalec Karate klub Tromejnik iz Kuzme in to prvič, pred Športnim društvom Ruše in Atomom iz Domžal. V katah so bili zmagovalci: Maj Ščančar, Eva Grah, 2 krat Emilija Malena Martinuzi in Marko Bunderla. Druga mesta so osvojili Jan Ščančar, Renej Fujs, Lea Rituper, Miroslav Martinuzzi, ženska ekipa v postavi: Emilija Malena Martinuzzi, Lea Rituper, Renej Fujs ter Jelka Rošker Trajbar iz Karate kluba Cankova. Tretja mesta so si priborili Maksimiljam Markoč dvakrat in Eva Grah.

V katah moštveno je bila tretja ekipa v postavi: Marko Bunderla, Miroslav Martinuzi in Jelka Rošker Trajber. V borbah so bili zmagovalci še: Jan Ščančar, Eva Grah, Gal Časar, Renej Fujs, Emilija Malena Martinuzzi in Lea Rituper, drugi pa so bili: Maj Ščančar, Gal Časar, Lea Rituper ter ekipa Marko Bunderla, Renej Fujs in Timotej Koležnik.

V 11. kolu 1. slovenske odbojkarske lige Sportklub so odbojkarji Calcita Volleya v Kamniku premagali Panvito Pomgrad iz Murske Sobote s 3:1. Sobočanci so uspeli izid izenačiti na 1:1, četrti niz pa so izgubili z 31:29. Za Panvito Pomgrad so zadeli največ točk: Dino Vinkovič 16, Jakob Rojnik 13 in Connor McConnell 12 točk.

V 11. kolu 1. B slovenske lige za člane je Odbojkarski klub Špan Brezovica v Radencih premagal Radence s 3:1, domačini so uspeli izid še izenačiti na 1:1, v nadaljevanju pa so gostje prišli do zmage. Za Radence so največ točk zadeli: Urban Rajnar 15, Vid Suhadolnik 11 in Denis Ploj 10 točk.

V Ljutomeru pa je bil v 12. kolu 1. B slovenske odbojkarske lige za članice pomurski derbi med Ljutomerom in puconskim Murexinom Kemo, ki so ga dobile Ljutomerčanke s 3:1. Za zmagovalno ekipo Ljutomera so največ točk dosegle: Karmina Sužnik 21, Ana Kolmanič 13 in Diana Oletić 9 točk. Za Pucončanke so dosegle največ točk: Nina Kovač 19 ter Nela Škraban in Maša Vnuk po 9.

V 8. kolu 2. slovenske odbojkarske lige – vzhod za članice je Šempeter v Murski Soboti premagal ekipo Sobote s 3:2, v Šoštanju pa je bil Kajuh Šoštanj boljši od Muranie iz Lendave s 3:0.

V 8. kolu 3. slovenske odbojkarske lige – vzhod za članice je II. ekipa Ljutomera pred domačimi gledalci premagala Mežico s 3:0.

V prvi slovenski namiznoteniški ligi za člane je I. ekipa puconske Keme v 9. kolu premagala Mengeš s 5:2. Za Kemo je trikrat zmagal Tomaž Pelcar, po enkrat pa Luka Norčič in Damjan Zelko. Manj uspešna so bili dekleta Keme, ki so v prvi slovenski ligi za članice gostila Letriko iz Vrtojbe. Slednja je zmagala z rezultatom 5:2. Za Kemo sta zmagali: Ana Kovačec in Blažka Harkai.

V 5. kolu 2. slovenske namiznoteniške lige sta ekipi Sobote in II. ekipe puconske Keme osvojili vsaka po dve zmagi. V Murski Soboti je ekipa Sobote premagala Melamin iz Kočevja s 5:0 in ljubljansko Ilirijo s 5:1. Proti Melaminu sta za Soboto zmagala dvakrat Smiljan Mekicar in Miha Jamšek in enkrat Gregor Kocuvan; proti Iliriji je za Soboto enkrat zmagal Nejc Titan, po dvakrat pa Luka Šantavec in Miha Jamšek.

V Puconcih je bila II. ekipa Keme boljša od Ilirije s 5:1 in od Melamina iz Kočevja s 5:0. V prvem dvoboju proti Iliriji so za Kemo zmagali: Jure Smodiš dvakrat in po enkrat Jan Lipič, Nino Šegula in Jaka Zelko. Proti Melaminu iz Kočevja sta po dvakrat zmagala  Jan Lipič in Nino Šegula ter enkrat Jure Smodiš.

Na mednarodnem turnirju v dvoranskem nogometu so v Zalaegerszegu na Madžarskem, v okviru mednarodnega sodelovanja športnih zvez Županije Zala in Lendave, med devetimi ekipami veterani Nafte zasedli tretje mesto, zmagala je ekipa Tungsrama pred ekipo ZTE.

V 4. kolu prve slovenske pikado lige je Top Gun Cleangrad na Grlavi premagal Športno društvo Vučja vas z 9:8, Pikado klub Baza pa je v Hočah premagal Top Gun Cleangrad GTI iz Grlave z 12:5.

V 4. kolu 2. slovenske pikado lige – vzhod je Gipsy team iz Murske Sobote premagal Bar bazo Bad Boys iz Logarovec z 10:7, Pikado klub Slavček iz Gornjih Slaveč pa je premagal II. ekipo Baze II iz Hoč z 11:6. Za ekipo Slavčka je 4 krat zmagal Tomaž Ülen trikrat Dario Baranja, dvakrat Robert Štertak in enkrat dvojica: Tomaž Ülen – Dario Baranja.

V 11. kolu 2. slovenske rokometne lige za člane je Nova Gorica premagala soboško Pomurje z rezultatom 35:24. Za Pomurje so dosegli največ zadetkov: Nej Rožman Rader 7, Boštjan Žižek Cvetko 6 in Niko Zver 4 zadetke. Tekma med radgonskim Arcontom in Veliko Nedeljo je bila prestavljena.

V zaostalem srečanju 5. kola v 4. slovenski košarkarski ligi za člane je Komenda premagala Radensko Creativ z rezultatom 64:50.