Domov

Šport

15 decembra 2021 Šport


V zaostalem srečanju 7. kola 1. slovenske namiznoteniške lige je v Puconcih vodilna ekipa Športnega društva SU iz Novega mesta premagala puconsko Kemo s 5.4. Za Kemo sta po dvakrat zmagala: Tomaž Pelcar in Damjan Zelko, za goste iz Novega mesta pa je trikrat zmagal Uroš Slatinšek, enkrat njegov brat Jure, eno zmago pa je k uspehu ekipe dodal še Joško Omerzel. Na lestvici vodi ekipa Športnega društva SU iz Novega mesta, puconska Kema je na tretjem mestu, v petek pa čaka Kemo še gostovanje na Koroškem pri ekipi Inter Diskonta.

V šestnajstini finala slovenskega rokometnega pokala je v Murski Soboti Dol TKI Hrastnik, člani 1. B slovenske lige, premagal ekipo Pomurja iz Murske Sobote, članico 2. slovenske rokometne lige, z rezultatom 43:31. Za Pomurje so dosegli največ zadetkov Nejc Rožman Rader 12, Niko Zver 6 in Boštjan Žižek Cvetko 3 zadetke. Za zmagovalno ekipo Hrastnika sta k zmagi prispevala po 8 zadetkov: Gašper Zobarič in Gašper Zupanc. V soboto bo soboško Pomurje v Murski Soboti igralo drugoligaško rokometno tekmo proti ptujski Dravi.

V zaostalem srečanju 1. slovenske kadetske nogometne lige je v Murski Soboti Mura premagala Domžale z 2:0. Za Muro je dosegel oba zadetka mladinski reprezentant Niko Kasalo. Na lestvici prve slovenske kadetske lige so Domžale na petem mestu s 26.točkami, Mura pa je na osmem mestu zbrala 20 točk.

V Murski Soboti je bilo odigrano tudi zaostalo srečanje 13. kola v 1. slovenski mladinski nogometni ligi med Muro in Mariborom. Gostje iz Maribora so po vodstvu Mure z 1:0 na koncu zmagali z rezultatom 4:2. Za Muro sta dosegla zadetka: Nik Kraner in Tilen Šeruga; za Maribor pa: Jan Bruno Kralj dva ter Marcos Tavares mlajši in Jaka Rajh. Na lestvici je Maribor na petem mestu zbral 21 točk, Mura pa jih ima na 12. mestu 11.

V Mariboru so na novoletnem kegljaškem turnirju v organizaciji Kegljaškega kluba Krilato kolo sodelovali tudi člani Kegljaškega kluba Lendava. Med članicami je zmagala Karmen Jurančič iz Miklavža s 543. podrtimi keglji, Vida Kovač je bila s 503. keglji četrta in Sonja Sapač, obe iz Lendave, s 482. keglji deveta. V moški konkurenci je zmagal Timi Jurančič iz Konstruktorja s 595. keglji, med Lendavčani pa je se je na sedmo mesto uvrstil Boris Tisović, ki je podrl 563 kegljev.