V etru
Domača plošča
Domov

Šport

17 decembra 2021 Šport


V četrtem kolu odprte zimske strelske lige v trapu je v kraju Kazlje nastopilo 36 strelcev iz Hrvaške in Slovenije. Zmagal je hrvaški reprezentant Giovanni Cernogoraz iz Strelskega društva Gusar iz Novigrada s 70.zadetki, drugi je bil Boštjan Maček iz soboškega strelskega društva Štefan Kovač, na tretje mesto pa se je uvrstil Tadej Kostanjevec iz Športno strelskega društva Gornja Radgona, oba s 66. zadetki. Med pomurskimi strelci je bil Milan Pelcl iz Gornje Radgone 14., mladi Lan Maček iz soboškega društva je bil 18., na 19.mesto se je uvrstil Milan Svetec iz Gornje Radgone.

Spletni portal Prvaliga.si je izbral enajsterico 20.kola v prvi slovenski nogometni ligi. V tem kolu sta Koper in Mura igrala 2:2, Olimpija pa je v gosteh premagala Radomlje z 1:0. Iz enega kluba so lahko v enajsterico izbrani največ štirje nogometaši istega kluba, po izboru obiskovalcev pa je bil za igralca kroga izbran Luka Bobičanec iz soboške Mure. V enajsterici kroga je tudi Marcel Ratnik s Tišine, mladi slovenski reprezentant in član ljubljanske Olimpije.

Iz Lendave je prišla malce presenetljiva novica, da je dosedanji članski trener Nafte 1903 Dejan Dončić s svojim pomočnikom Anžetom Stegnetom prekinil pogodbo z lendavskim drugoligašem. Nafta 1903 je ta čas v 2. slovenski nogometni ligi na četrtem mestu, z eno odigrano tekmo manj in 29. točkami. Na lestvici vodi Gorica s 46. točkami, drugi Triglav jih ima 41, tretja Rogaška pa je zbrala 31 točk. Kdo bo novi trener Nafte 1903 bodo v Lendavi sporočili v prihodnjih dneh, že zdaj pa imajo v načrtu nekaj pripravljalnih nogometnih tekem. Priprave bodo Lendavčani začeli za nadaljevanje sezone že v začetku januarja.

V zaostalem srečanju 11.kola prve B slovenske odbojkarske lige za članice je Mozirje pred domačimi gledalci premagalo Ljutomerčanke s 3:2. Dvoboj je bil zelo izenačen, saj so gostiteljice že v prvi niz dobile v podaljšani igri s 26:24, petega pa s 15:13. Za Mozirje so dosegle največ zadetkov: Iza Vodlan 21 ter Ana Ščuka in Ajda Ščuka po 13 točk. Za Ljutomer so na tekmi dosegle največ točk: Anja Kolmanič 23, Karmina Sužnik 22 in Ana Kolmanič 22 točk. Na lestvici vodijo Braslovče z 28. točkami, Mozirje na tretjem mestu ima 23 točk, Ljutomerčanke na četrtem mestu pa so zbrale 20 točk.