Domov

Šport

18 decembra 2021 Šport


V mednarodni strelski FIRST ligi v streljanju z zračno pištolo, ki poteka že 21. leto, tudi v novi sezoni sodeluje 13 ekip s 73.strelci iz Avstrije, Madžarske, Hrvaške in Slovenije. V 4. kolu je bil med posamezniki najboljši Mikloš Tatrai iz Zalegerszega s 579 .krogi, moštveno pa je bil najboljši Alzas iz Čakovca s 1686. krogi. Med pomurski strelci je bil Darko Balažic iz Murske Sobote 13., Milan Cofek iz Lendave, ki nastopa za ekipo Spodnjega Mihaljevca je bil 22. in 24. Tomaž Cigler iz Črenšovec. Moštveno je med pomurskimi ekipami Športno strelsko društvo Murska Sobota na 10. mestu, Črenšovci so na 12. mestu in Turniščani na 14. Strelci letos tekmujejo v dopisni obliki ob spremenjenih pogojih tekmovanja.

V Ljutomeru poteka večdnevni 13. pokal Strelskega društva mesta Ljutomer. V tekmi s standardno zračno puško je med 26. strelci najboljša Anamaria Cvikl iz Doliča pri Mislinji s 618,2 krogoma, drugi je Uroš Maučec iz turniškega društva s 612 krogi, na tretjem mestu pa Mitja Černi iz Strelskega društva Gančani s 611,1 krogom. V streljanju z zračno pištolo je med 17. strelci zmagal Boštjan Simonič s 558. krogi, drugi je bil Aleksander Ciglarič s 555.krogi, oba iz Strelskega društva iz Miklavža, in na tretjem mestu Darko Balažic iz Športno strelskega društva Murska Sobota, ki je zadel 550 krogov.

V zaostalem 5. krogu poljske ekstra klase nogometne lige je Gornik iz Zabrza v Chestohovi premagal ekipo Rakowa z 2:1. Za Gornik je celo tekmo igral Erik Janža iz Puževec. Na lestvici poljske ekstra klasa lige vodi Lech z 38.točkami, Rakow na četrtem mestu ima 32. točka, Gornik iz Zabrza pa je med 18. ekipami na 6. mestu z 28. točkami.

Ženski nogometni klub Nona Pomurje Beltinci, aktualni državni prvak, je tudi v letu 2021 od bonitetne hiše » Company wall business« prejel certifikat, ki potrjuje, da je ženski nogometni klub Nona Pomurje s svojim delovanjem med najbolj zaupanja vrednimi v Sloveniji. Takšno priznanje so Beltinčani dobili že drugo leto zapored, v obrazložitvi pa je zapisano, da klub deluje zelo transparentno in v celoti poravnava svoje obveznosti.

V derbi srečanju zaostalega 8. kola 1. slovenske namiznoteniške lige za člane je na Ravnah na Koroškem I. ekipa puconske Keme premagala ekipo Inter Diskonta z rezultatom 5:3. Za Kemo sta po dvakrat zmagala: Damjan Zelko in Tomaž Pelcar, eno zmago pa je k uspehu ekipe dodal še Luka Norčič. Za Korošce je tri zmage prispeval Prekmurec Mitja Horvat. Na lestvici vodita Športno društvo SU iz Novega mesta in puconska Kema s 16.točkami.