V etru
Dogodki in odmevi
Domov

Šport

20 decembra 2021 Šport


V Zeleni dvorani v Puconcih je bil prvi turnir državnega prvenstva v dvoranskem hokeju, na katerem so nastopile tudi članske ekipe. Med članicami so Moravske Toplice premagala predanovski Triglav s 6:2. Za Triglav je dosegla dva zadetka Sanja Zelko, za Moravske Toplice pa Ana Vegič tri zadetke, po enega pa so dodale: Ema Voroš, Danja Škrilec in Maja Legen. Med člani so najvišjo zmago dosegli Lipovci s 1. ekipo, ki so premagali I. ekipo Triglava kar s 14:0. Za Lipovce je dosegel 6 zadetkov Uroš Stanko, Martin Mesarič 4, Dominik Mesarič 3 in Luka Vegič enega. V preostalih srečanjih je I .ekipa Triglava izgubila proti II. ekipi Triglava z 8:0. Moravske Toplice so bile boljše od II. lipovske ekipe s 6:3, za Moravske Toplice so dosegli zadetke: Filip Bencik, Emil Hari, Nikola Prelić, Jože Sambt, Dejan Kučan in Julian Panker ter za Lipovce Boštjan Stanko tri zadetke. Drugi turnir državnega prvenstva bo v Puconcih v nedeljo 9. januarja.

V Mariboru na mednarodnem turnirju v judu za 9. memorial Nika Vrabla so nastopile tudi članice Judo kluba Lendava. Med 171. judoisti iz 6 držav je bila med mlajšimi kadetinjami tretja v kategoriji do 52 kg Ria Gabor, med starejšimi deklicami je bila v kategoriji nad 63 kg zmagovalka Lana Škraban, drugi pa je bila v isti težnostni kategoriji Sara Sep.

V 20. kolu 1. hrvaške nogometne lige sta v Splitu kar pred 32.000 gledalci Hajduk in Osijek igrala 0:0. Za Osijek je igral do 75. minute tudi Damjan Bohar in si priigral tudi rumeni karton, njegov trener Nenad Bjelica pa je dobil rdeči karton. Bohar je bil nesrečni junak srečanja. Izvajal je dve 11-metrovki, eno je zadel, a jo je sodnik razveljavil, drugo pa je usmeril v prečko. Naslov jesenskega prvaka je osvojil Dinamo s tekmo manj pred Reko in Osijekom, vsi pa so zbrali po 40 točk. Nadaljevanje prvenstva bo z 21. kolom 29. januarja.

V 19. kolu poljske ekstra klasa nogometne lige je v Poznanju pred 15.800 gledalci vodilni Lech premagal Gornik iz Zabrza z 2:1. Za Gornik je celo tekmo igral tudi Erik Janža iz Puževec, ki ima v roki tudi novo pogodbo s klubom do leta 2024. Na lestvici vodi Lech z 41.točkami, Gornik je na 7. mestu z 28.točkami. Prvenstvo se bo nadaljevalo 5. februarja s tekmami 20.kola.

V 8. kolu 4. slovenske košarkarske lige za člane je Ajdas v Lenartu premagal Radensko Creativ s 66:56. Za Radensko Creativ so dosegli največ točk: Rok Gošnik in Luka Pojbič Kovačič po 13 in Jernej Copot 10 točk; pri Ajdasu je Rene Hammer dosgel 22 točk. Tekmovanje v 4.slovenski košarkarski ligi se bo nadaljevalo 8.januarja s tekmo Radenska Creativ – Miklavž