Domov

Šport

20 julija 2017 Šport


V turškem Samsunu se je začela 23. olimpijada gluhih športnikov na katerem sodeluje tudi dva pomurska športnika.  V prvi košarkarski tekmi je reprezentanca Slovenije za katero igra tudi  Damjan Šebjan iz Murske Sobote utrpela poraz proti  reprezentanci Argentine, čeprav je  Slovencem vse do zadnje četrtine kazalo na boljši izid.  Na teniškem turnirju pa je imel več uspeha  Marino Kegl iz Murske Sobote ,ki je premagal Sercana Yeailova s 6:0 ter se uvrstil v tretje kolo, kjer ga v soboto čaka Robert Gravogl iz Avstrije. Olimpijada gluhih bo v Turčiji trajala do nedelje 30.julija.

V Mursko Soboto se je včeraj vrnila po evropskem prvenstvu v košarki na Portugalskem  tudi edina prekmurska članica slovenske reprezentance U – 20, ki je z  reprezentanco na  prvenstvu osvojila srebrno medaljo in naslov evropskih podprvakinj.  Za evropske podprvakinje je igrala tudi Tina Cvijanović iz Murske Sobote nekdanja košarkarica Ženskega košarkarskega kluba Pomurje, ki zdaj nastopa  za Ženski košarkarski klub Maribor. Daljši pogovor s Tino Cvijanović bomo objavili na Murskem valu v nedeljskem športnem popoldnevu.

V pripravljalni prijateljski mednarodni  nogometni tekmi   je  Nafta 1903 v Lendavi premagala ekipo Nagykanizse iz Madžarske  z rezultatom 5:0. Za Nafto je dosegel dva zadetka Kevin Poredoš pa enega pa so dodali: Mitja Novinić, , Lucijan Požgai  in Marko Roginić.

V pomurskih nogometnih klubih je letošnje poletje prišlo do številnih kadrovskih sprememb na trenerskih mestih. Tako bo nogometaše  Turnišča v novi sezoni vodil Štefan Škaper, ki je nasledil Marjana Rajbarja, ki se je preselil v Križevce v Prekmurju. Zanimivo je, da sta Turnišče in Križevci odigrala v Turnišču pripravljalno nogometno tekmo, zmagalo pa je Turnišče  z rezultatom 3:1.

Nogometaši Dobrovnika ,ki jih vodi predsednik Ervin Sekereš,   bo v novi sezoni v  prvi lendavski medobčinski nogometni ligi vodil  Matija Car , ki je nasledil madžarskega trenerja  Istvana Hartmana. V obdobju priprav bo Dobrovnik igral pet prijateljskih nogometnih tekem med njimi tudi s puconsko Kemo in madžarsko ekipo Bajansenye.

Medobčinska nogometna zveza Murska Sobota bo danes ob 19.uri pripravila soboški Zvezdi podelitev nagrad za tekmovalno sezono 2017/2018 hkrati pa bo na programu tudi žrebanje parov za novo tekmovalno sezono v prvi in drugi soboški medobčinski nogometni ligi ter v pokalnem tekmovanju nove sezone.