V etru
Domača plošča
Domov

Šport

21 decembra 2021 Šport


Na lokostrelskem tekmovanju za dvoranski pokal so med 142 tekmovalci iz 25 slovenskih klubov v Kamniku nastopili člani Lokostrelskega kluba Lendava. Najbolje med njimi se je uvrstil Janko Leben, ki je bil drugi med veterani z instinktivnim lokom; z dolgim lokom je bil med veterani tretji Tomaž Flisar, med člani z dolgim lokom pa je bil Jožef Hozjan četrti.

V pikado ligi Goričko so bili na programu dvoboji 4. kola. Vodilni Pikado klub Slavček je v Gornjih Slavečih premagal Pikado klub Friend’s team od Svetega Jurija z 12:4. Za ekipo Slavčka je k zmagi Dario Baranja prispeval štiri zmage, Slavko Krpič – predsednik društva in Drago Horvat po 3 ter Srečko Šarkezi in Karel Cener po eno. Za Friend’s team od Svetega Jurija sta zmagala Beno Skledar in Andrej Bagari. Rezultati ostalih srečanj: Mambi Krašči- Goričanci Radovci 0:16, Black Panters Serdica – Dado Serdica 10:6, Pikado klub Black Drego iz Gornjih Črnec je bil prost. Na lestvici vodijo Pikado klub Slavček iz Gornjih Slaveč, pred Pikado klubom Goričanci Radovci in Pikado klubom Black Panters Serdica, vse ekipe pa so zbrale po 9 točk.

V Puconcih je bil sočasno s prvim članskim turnirjem za dvoransko prvenstvo v hokeju tudi prvi turnir v mlajših kategorijah. Med 16 letniki so Lipovci premagali Triglav z rekordnim rezultatom 16:0. Za Lipovce je dosegel štiri zadetke: Rafael Zver, Luka Makovec in Žiga Štiblar sta dosegla po tri zadetke, Eva Maučec in Brina Smodiš po dva in Špela Berden enkrat. V preostalih dvobojih so Lipovci premagali Moravske Toplice z 2:1, Moravske Toplice pa so bile boljše od Triglava s 7:0.

Kegljaški klub Radenska iz Murske Sobote je na kegljišču Vikenda v Radencih pripravil prvo moštveno prvenstvo v kegljanju . Zmagala je ekipa II v postavi: Milan Kovačič, Nataša Muršič ter Cvetka in Borut Štiberc, ki je podrla 1635 kegljev. Na drugo mesto se je uvrstila IV. ekipa v postavi: Dušan Pirc, Tone Štular in Robert Rožanc s 1576 keglji, tretja je bila ekipa III v postavi Oto Kos, Milan Štiblar, Dejan Zemljič in Marija Rantaša s 1575.podrtimi keglji. Posamično je med člani Milan Kovačič podrl 574 kegljev, med članicami pa je Nataš Muršič podrla 550 kegljev.