Domov

Šport

25 decembra 2021 Šport


Nogometaši Mure, ki so ta čas na zasluženem počitku, bodo prvo prvenstveno tekmo v letu 2022 igrali v sredo 9. februarja v Ljubljani proti OlimpijoTo bo zaostala tekma 17. kola v prvi slovenski nogometni ligi Telemach, začetek spomladanskega dela prvenstva pa je načrtovan zdaj po novem z 21. kolom, ko bo Mura v Murski Soboti 12. februarja gostila neugodno ekipo ljubljanskega Brava.

V Dolinski ligi malega nogometa, ki jo vodi Športna zveza Beltinci, so uradno objavili rezultate po prvem delu tekmovanja. Med devetimi ekipami so prvi del sezone na prvem mestu končali igralci Kluba malega nogometa Torcida iz Lakoša, ki so zbrali 21 točk. Drugo mesto so osvojili Turniščani z 18. točkamiin, tretji je bil Klub malega nogometa Tropicano iz Bistrice s 13. točkami.

V 3. kolu pomurske lige v namiznem tenisu je ekipa Sobote premagala Malo Nedeljo z rezultatom 6:4. Za Soboto je trikrat zmagal Dominik Maček, dvakrat Igor Vinčec in enkrat Luka Žagar. Za Malo Nedeljo je zmagal dvakrat Marko Kreft ter po enkrat Kristijan Kšela in dvojica: Marko Kreft – Kristijan Kšela. V preostalem srečanju 3. kola pomurske namiznoteniške lige je ekipa: Lipa/ Beltinci s 6:4 premagala Jelenov hram iz Beznovec.

Na zadnji letošnji seji izvršnega odbora Športne zveze Lendava so se med drugim dogovorili tudi o organizaciji sklepne proslave ob 60 letnici organiziranega dela in istočasno tudi o izboru športnikov leta za njihove športne rezultate v letu 2021. Nominacija za izbor športnikov leta je že v teku, jubilej športne zveze in izbor športnikov leta pa bo v Kulturnem domu v Lendavi v sredo 26. januarja.