V etru
Dogodki in odmevi
Domov

Šport

26 decembra 2021 Šport


V 19. kolu prve turške nogometne lige je Bandirmaspor gostil ekipo Istanbulsporja in iztržil neodločen rezultat 0:0. Za domači ekipo je igral tudi Matej Pučko iz Šalinec. Na lestvici je Bandirmaspor na 4. mestu z 32. točkami, Istanbulspor pa je na šestem mestu zbral 27 točk. Prvenstvo v turški prvi ligi se bo z nastopi pomurskih igralcev, kjer poleg Pučka igra tudi nekdanji kapetan Mure Nino Kouter – njegova Manisa je na 12. mestu prvenstvene lestvice, nadaljevalo 8. januarja.

Judo klub Lendava se že pripravlja za dvodnevno mednarodno tekmovanje v judu za 46. pokal Lendave, ki bo v soboto 8. in v nedeljo 9.januarja v telovadnici Dvojezične srednje šole v Lendavi. Na tekmovanje so Lendavčani povabili tudi judoiste iz tujine, med njimi tudi judoiste Madžarske, Avstrije in Hrvaške. Petim najboljšim ekipam na 46. pokalu Lendave v judu bodo organizatorji podelili pokale, prvi trije najboljši posamezniki pa bodo dobili medalje.

Letošnjo tekmovalno sezono v preskakovanju ovir je uspešno zaključila Katarina Fišer, doma iz Murskih Črnec, članica Konjeniškega kluba Hiša Konj v Pernici. V izjemno bogati tekmovalni sezoni je v letu 2021 Katarina Fišer na konju Maugatiju in Atrisu osvojila štiri prva, eno drugo in tri tretja mesta.

Ženski košarkarski klub Cinkarna Celje je ob izteku koledarskega leta sklenil novo dolgoročno pogodbo, ki jo je bila ob svoji polnoletnosti deležna Blaža Čeh iz Rakičana. Organizatorka igre iz Pomurja se je v Celje preselila pred sezono 2018/2019 in v tem času s Celjankami osvojila tri naslove državne in pokalne prvakinje in uvrstitev na zaključne turnirje mednarodne WABA lige. Blaža Čeh je bila uspešna tudi v mlajših kategorijah, v letu 2021 pa je prvič zaigrala tudi za člansko košarkarsko reprezentanco.

V 3. kolu pomurske namiznoteniške lige je v Puconcih ekipa Lipe Beltinec premagala Jelenov hram iz Beznovec z rezultatom 6:4. Za Jelenov hram je dvakrat zmagal Jože Žekš, po enkrat pa Ivan Ocepek in Robi Benkovič. Za zmagovalno ekipo Lipe Beltinec je trikrat zmagal Gregor Zafoštnik, dvakrat Viktor Tkalec ter enkrat dvojica: Gregor Zafoštnik – Viktor Tkalec. Na lestvici vodi Mala Nedelja s 7. točkami, Lipa Beltinci je na tretjem mestu zbrala 5 točk, Jelenov hram pa je četrti s tremi točkami.