V etru
Dogodki in odmevi
Domov

Šport

27 decembra 2021 Šport


Strelsko društvo Jezero iz Dobrovnika je na tradicionalno strelsko tekmovanje s pištolo v počastitev Dneva samostojnosti in enotnosti ob Lovski dom v Dobrovniku privabilo kar 114 strelcev in 33 strelskih ekip. V posamični konkurenci je zmagal Jasmin Beganović iz Strelskega društva Proarmis iz Maribora. Med pomurskimi strelci se je Dušan Novak iz Strelskega društva Jezero uvrstil na 10.mesto, Tomaž Ciglar iz Črenšovec je bil 18. in Elemir Aladić iz Lendave 22.ti. Moštveno je zmagala ekipa Proarmisa iz Maribora v postavi: Bojan Jelen, Jasmin Beganović in Bojan Fras. Med pomurskimi ekipami so bili Črenšovci z ekipo: Boštjan Jerič, Tomaž Ciglar in Janez Kelenc deveti, na 11.mesto se je uvrstila ekipa Strelskega društva Jezero iz Dobrovnika v postavi: Dušan Novak, Mitja Sečko in Avgust Horvat.

V Ljutomeru je Športna zveza Ljutomer uspešno pripravila že 15. novoletni turnir v odbojki. Med 11. ekipami je zmagala ekipa: Zelene Monster iz Prekmurja, ki je bila v tekmi za prvo mesto boljša od ŠIC bara Lampiščak iz Prlekije z 2:1. V tekmi za tretje mesto je Odbojkarski klub Laško premagal ekipo Pozitivno – negativni iz Prekmurja z 2:0. V Ljutomeru so bili zadovoljni, da so se novoletnega turnirja udeležili tudi odbojkarji iz Gorenjske in Štajerske.

V Ljubljani je bil na 2,3 km dolgi krožni progi zimski ciklokros, ki je privabil 127 kolesarjev iz vse Slovenije in se je točkoval tudi za slovenski pokal. Med tekmovalci so bili tudi člani Kolesarskega kluba Tropovci. Med amaterji do 34 let starosti je zmagal Primož Obal, ki zdaj trenira mlade tropovske kolesarje, med dečki kategorije B je zasedel četrto mesto Alen Žitnik, med mlajšimi mladinci je bil Gal Žido sedmi, Gal Kavčič deveti, Bor Berlak 12. in Marko Koren 13.

V uvodnem 12. kolu prve slovenske košarkarske lige za člane je Ilirija pod taktirko trenerja Saše Dončiča v gosteh premagala Šentjur z rezultatom 63:61. Za Ilirijo je igral in prispeval k zmagi ljubljanske ekipe 10 točk tudi Niko Bačvić iz Murske Sobote, nekdanji košarkar Radenske Creativa. Na lestvici je s tekmo več Ilirija na 3.mestu z 19. točkami.