V etru
Domača plošča
Domov

Šport

28 decembra 2021 Šport


Letošnje srednjeevropsko prvenstvo za odbojkarje do 20 let bo nekoliko okrnjeno in bo na programu danes in jutri v Športnem centru Draš v Mariboru. Nastopile bodo reprezentance Avstrije, Madžarske, Hrvaške in Slovenije. V reprezentanco do 20 let, ki jo vodi selektor Zoran Kedačić, je povabljen tudi Dino Vinkovič, igralec soboške Panvite Pomgrada. Na širšem seznamu odbojkarske reprezentance do 18 let pod taktirko selektorja Iztoka Kšele pa so tudi trije člani Odbojkarskega kluba Radenci: Vid Suhadolnik, Nik Legen in Urban Rajnar.

Strokovni svet Teniške zveze Slovenije je na 18. seji sprejel sklep o sofinanciranju mladinskih reprezentantov ob koncu leta 2021. Med 12-imi mladimi teniškimi igralci iz vse Slovenije je tudi Žiga Švec iz Murske Sobote, zdaj član Železničarskega teniškega kluba Maribor, ki se je tja preseli iz Teniškega kluba Murska Sobota. Sofinanciranje za Šveca, ki je osvojil šesto mesto na mastersu TE-16, je ovrednoteno na 2.000 eurov.

Na prvem turnirju državnega prvenstva v dvoranskem hokeju v Puconcih so igrali tudi mladi igralci kategorije U – 13. Lipovci so premagali Moravske Toplice z rezultatom 4:3. Za Lipovce je dosegel Žiga Štiblar tri zadetke, enega je dodala še Živa Štiblar. Za Moravske Toplice je dvakrat zadela Ana Vöröš in enkrat Barbara Sambt. Prvenstvo se bo nadaljevalo v Puconcih v nedeljo 9. januarja, sklepni turnir pa bo v Puconcih 30.jnaurja,ko se bo odločalo tudi o novem državnem prvaku.