Domov

Šport

29 decembra 2021 Šport


Po dveh dneh molka je vodstvo Nogometne šole Mura pozno sinoči uradno objavilo, da se je po štirih letih in pol, po osvojitvi naslova pokalnih in državnih prvakov ter po nastopu v skupinskem delu Konferenčne lige, sporazumno razšlo s članskim trenerjem, 50-letnim Antejem Šimundžo, ki je med petimi trenerji najresnejši kandidat za mesto glavnega trenerja pri serijskem prvaku Bolgarije, Ludogorcu. Pri Muri ga bo nasledil 37 letni Damir Čontala, ki je bil član starega strokovnega štaba. Sicer pa je bil Čontala v svoji igralski karieri kapetan in trener Nogometnega kluba Tromejnik v Kuzmi, kjer je z njim igral tudi nekdanji obetaven vratar Mure Jaka Šafer.

Prvi dan srednjeevropskega prvenstva za mlade odbojkarje, ki poteka v Mariboru, je prineslo precej uspeha mladim slovenskim odbojkarjem, med katerimi so tudi pomurski igralci. Slovenska reprezentanca U – 20 je premagala reprezentanco Avstrije z 2:1. Za Slovenijo pod taktirko selektorja Zorana Kedačića je igral tudi Dino Vinkovič iz soboške Panvite Pomgrada, in k zmagi prispeval pet točk. V lokalnem derbiju je Slovenija U – 18 presenetljivo premagala Slovenijo U – 20 z 2:1. Za mlade slovenske odbojkarje pod taktirko selektorja Iztoka Kšele, je Vid Suhadolnik prispeval štiri in Urban Rajnar, oba iz Odbojkarskega kluba Radenci, eno točko. Za starejšo reprezentanco U – 20 je Dino Vinkovič prispeval sedem točk. Mladi slovenski odbojkarji stari do 18. let, so prvi dan turnirja premagali še reprezentanco Hrvaške in Avstrije, obakrat s 3:0. Proti Hrvaški je Urban Rajnar dosegel štiri in Vid Suhadolnik tri točke, proti Avstriji pa je Suhadolnik dosegel pet in Rajnar eno točko.

Športno rekreacijsko društvo Slavček Gornji Slaveči bo v petek v Gornjih Slavečih pripravilo tradicionalni Silvestrski pohod v spomin na Zdenka Škodnika. Začetek pohoda bo v petek ob 13.30 v Športno rekreacijskem centru Slavček v Gornjih Slavečih, pohodniki pa bodo opravili 10 km dolgo pot po progi: Kamena graba, Beli most, Trnjar, Gostilna Sabo, cerkev ter pokopališče, kjer se bodo poklonili vsem preminulim članom društva. Končna postaja bo znova v Športno rekreacijskem centru v Gornjih Slavečih. Posebne vstopnine na Silvestrskem pohodu na Goričkem ne bo.