V etru
Dogodki in odmevi
Domov

Šport

2 januarja 2022 Šport


Športno rekreacijsko društvo Slavček Gornji Slaveči je v Gornjih Slavečih pripravilo tradicionalni Silvestrski pohod, v spomin na Zdenka Škodnika in preminule člane društva. Na pohodu je sodelovalo 41 udeležencev, pohodniki pa so opravili 10 km dolgo pot po progi: Kamena graba, Beli most, Trnjar, Gostilna Sabo, cerkev ter pokopališče, kjer so se poklonili vsem preminulim članom društva. Končna postaja je bila znova v Športno rekreacijskem centru v Gornjih Slavečih. Posebne vstopnine na Silvestrskem pohodu na Goričkem ni bilo, udeleženci pa so imeli tudi okrepčilne postaje.

Zelo živahno je že od začetka tedna na Slovenski ulici v Murski Soboti, kjer so tudi letos za ljubitelje drsanja pripravili drsališče za starejše in mlajše. Ob petkih in sobotah je drsališče odprto od 10. do 22. ure, v ostalih dneh od ponedeljka do četrtka pa od 10. do 20. ure, vključno z nedeljo. Za vse drsalce nad 12 let starosti je obvezen izpolnjen pogoj PCT. Udeležba na drsališču je bila v minulem tednu zelo dobra, udeleženci drsanja pa takšno možnost rekreacije pozdravljajo.

V ponedeljek bodo začeli z nogometnimi aktivnostmi tudi nogometaši. Soboška Mura, aktualna državna prvakinja, bo po kadrovski spremembi na trenerskem mestu imela prvi trening za nadaljevanje sezone v prvi slovenski nogometni ligi Telemach. Prvi trening nogometašev Mure pod taktirko Damirja Čontale bo na programu v ponedeljek zvečer, prva prijateljska tekma pa 12. januarja proti avstrijski ekipi Kapfenberga. Prvo prvenstveno tekmo bo Mura igrala 9. februarja v Stožicah proti ljubljanski Olimpiji, ko bo šlo za zaostalo tekmo iz jesenskega dela prvenstva. Več o pripravah bomo poročali v naših informativnih oddajah.