Domov

Šport

4 januarja 2022 Šport


V 11. kolu srednjeevropske odbojkarske lige MEVZA so slovenski prvaki, odbojkarji Merkuja iz Maribora, premagali ekipo Waldviertla iz Avstrije s 3:1. Za Mariborčane je največ točk k zmagi prispeval Ahmed Ikhbary, ki je dosegel kar 35 točk. Za Mariborčane je igral in dosegel 6 točk tudi Uroš Pavlović iz Murske Sobote. Na lestvici vodi med devetimi ekipami ACH Volley iz Ljubljane s 30. točkami, Mariborčani jih imajo na drugem mestu 27., naslednjo tekmo pa bodo slovenski prvaki igrali v četrtek 6. januarja proti Bratislavi.

Prvi v letu 2022 so v Pomurju začeli s tekmovanjem igralci namiznega tenisa v soboški občinski ligi. V 4. kolu so Old boysi iz Murske Sobote premagali Jelenov hram iz Beznovec s 7:3. Za Old boyse sta po trikrat zmagala Vladimir Veren in Robert Smodiš, eno zmago pa je k uspehu ekipe dodala še dvojica: Vladimir Veren in Jože Fartek. Za Jelenov hram so zmagali po enkrat Robert Benkovič, Simon Poredoš in Simon Uzelac.

Ekipa TNT iz Murske Sobote je premagala Markišavce z 8:2. Za ekipo TNT sta trikrat zmagala Ivan Trplan in Vojko Gumilar, ki sta bila uspešna tudi v dvojicah, eno zmago je dodal še Gorazd Majić. Za Markišavce je dvakrat zmagal Marjan Fridrich. V tretji tekmi je Spin iz Male Nedelje premagal soboški Bangladeš z 8:2. Za Spin je trikrat zmagal Boris Žagar, po dve zmagi sta dodala: Luka Žagar in Zlatko Veselinović in eno še dvojica: Boris in Luka Žagar. Za Bangladeš je dvakrat zmagal Mitja Županek. Tekma Sobota mladi : Alf je bila preložena. Na lestvici med osmimi ekipami vodi Jelenov hram z 10. točkami pred Spinom iz Male Nedelje, obe ekipi imata po 10 točk, tretji pa so Old boysi iz Murske Sobote z 8. točkami.