V etru
Domača plošča
Domov

Šport

5 januarja 2022 Šport


Prvi podpredsednik Olimpijskega komiteja Slovenije – Združenja športnih zvez Janez Sodržnik je z vodjo regijske pisarne Moravske Toplice Brankom Reckom obiskal Porabje. Na Generalnem konzulatu Republike Slovenije v Monoštru sta ju sprejela generalna konzulka Metka Lajnšček in Andrea Kovač, predsednica Zveze Slovencev na Madžarskem. Ob srečanju sta se gosta iz Slovenije zahvalila za sodelovanje porabskih Slovencev v projektu Slovenska bakla, gostiteljicam pa podelila tudi slikovno monografijo namenjeno projektu Slovenska bakla. V letu 2022 je načrtovano sodelovanje z Zvezo Slovencev v Porabju pri projektih: Mini olimpijada, Dan Slovenskega športa, v septembru pa bo v Porabju odprta tudi razstava ob dnevu slovenskega športa.

V 5. kolu mednarodne strelske FIRST lige v streljanju z zračno pištolo, kjer sodeluje 12 ekip in 72 posameznikov, so bili moštveno najboljši strelci Ptuja pred ekipo Alzas iz Čakovca, tretji so bili strelci Jožeta Kerenčiča iz Miklavža. Med pomurskimi ekipami je Športno strelsko društvo Murska Sobota v močni mednarodni konkurenci zasedlo 10. mesto. Posamično je zmagal Andreas Auprich iz avstrijskega Gradca, drugi je bil Željko Posavec iz ekipe Dalmacija cementa iz Hrvaške in tretji Bojan Fras iz Svečine. Med pomurskimi strelci je Darko Balažic iz soboškega strelskega društva zasedel 15. mesto.

Smučarski klub Gornja Radgona je kot prvi v Pomurju napovedal organizacijo tradicionalnega sejma zimske športne opreme. Smučarski sejem bo to soboto med 9. in 12. uro v domu gasilcev v Gornji Radgoni. Na sejmu bodo na voljo tudi svetovalci za nabavo smučarske opreme, zbirali pa bodo prijave za letošnji smučarski tečaj, za katerega je veliko zanimanje in bodo na njem sprejeli 80 tečajnikov. Udeležba na sejmu v Gornji Radgoni bo mogoča ob upoštevanju pogojev PCT-eja.