V etru
Zimzelenčki
Domov

Šport

21 julija 2017 Šport


Na olimpijadi gluhih športnikov v turškem Sansunu je košarkarska  reprezentanca   Slovenije  po uvodnem porazu proti Argentini v drugi tekmi premagala Avstralijo z rezultatom 73:54. Za slovensko reprezentanco je  kar 24  minut igral tudi Damjan Šebjan iz Murske Sobote  in zadel dve točki. Najbolj učinkovit v slovenski reprezentanci je bil Sašo Kotnik, ki je k zmagi prispeval 21 točk.

Na mednarodnem atletskem mitingu v Novem mestu so bili  uspešni tudi člani Atletskega kluba Panvita  iz Murske Sobote.  Najbolje se je odrezal med pionirji Maj Janža, ki je v teku na 600 metrov v času  1:29 98 zasedel drugo mesto. V teku na 800 metrov je bila med članicami tretja Zala Janža v času 2:26,81. Natalija Pavlinjek je bila v teku na 100 metrov v času 13,08 četrta, v teku na 200 metrov pa je dosegla četrto mesto v času 27,07. Med člani je v teku na 100 metrov bil deveti v času 11,83 Marko Horvat.

                                                                                  

Igralke Ženskega nogometnega kluba Teleing GMT Beltinci , slovenske pokalne prvakinje , so v prvi pripravljalni nogometni tekmi za novo  sezono gostile poljskega prvaka Medyk Konin. Beltinčanke so pod taktirko trenerke Nuše Ladinek in s spremenjeno postavo brez Tjaše Tibaut ,ki se je preselila k Olimpiji  in Manje Rogan, ki bo  v prihodnje  najverjetneje igrala  v Nemčiji   izgubile proti Poljakinjam  z rezultatom  5:3. Za Beltinčanke  je enkrat zadela Sara Makovec, dvakrat pa  Špela Kolbl.

Madžarska drugo ligaška nogometna ekipa  ZTE iz Zalaegerszega je v Hotizi premagala domačega tretjeligaša Hotizo z rezultatom 1:0. Za ZTE je v 64. minuti  dosegel zmagoviti zadetek   Bedő  Bence, pri Hotizi pa so igrali tudi novinci: Žan Horvat, ki je prišel iz Nafte, Sašo Recek , ki prihaja iz Turnišča, Ivan Prekopec iz Hrvaške in Žan Kocuvan iz Veržeja.

Na Tišini se je ob  16.uri začel dvodnevni nogometni turnir za pokal Občine Tišina. Ob 16.uri se je začela  nogometna tekma: Tišina – Slatina Radenci, ob 18.30 pa bo še tekma Bakovci – Radgona. Jutri bosta na Tišini  še nogometni  tekmi za tretje mesto ob 16.uri in ob 18.30 za naslov prvaka.

V soboški Zvezdi je včeraj Medobčinska nogometna zveza Murska Sobota  podelila nagrade klubom za uspehe v minuli tekmovalni sezoni, hkrati je bil tudi žreb za novo tekmovanje v prvi in drugi soboški medobčinski nogometni ligi. V  prvem kolu prve   lige bodo tako igrali: Dokležovje – veterani Mure, Eluvar Gančani – Serdica Kleparstvo Šinko, Križevci – Cven, Kema Puconci . Hodoš, Goričanka Rogašovci – Rotunda Selo in Bakovci – Aqua Ižakovci. V drugi ligi pa bodo v prvem kolu igrali: Pušča – Cankova, Roma Vanča vas – Apače, Šalovci – Tišina ekipa Lipe pa bo prosta. Tekmovanje v obeh ligah se bo začelo 27. avgusta,  že v nedeljo 13. avgusta pa bodo na programu pokalne nogometne tekme. V discipliniranosti, v fer playu so odlikoval nogometaši Radgone saj so bili tretji med člani, kjer so bili najboljši Šalovci in med mladinci, kjer so bili najbolj disciplinirani Križevci.

Poročali smo že, da je Nogometni klub Pušča  po 59.letih obstoja  dobil nove slačilnice, ki so vredne okrog 240.000 evrov. Ob tej priložnosti sta bili odigrani tudi dve revijalni nogometni tekmi. V prvi tekmi  v malem nogometu so veterani Pušče z zadetkom Jožeta Horvata premagali ekipo Mestne občine Murska Sobota z rezultatom 1:0. V drugi  tekmi ,v velikem nogometu,   sta se članska ekipa Pušče  in mladinska ekipa Mure razšli brez zmagovalca ob izidu 0:0. Otvoritveno slovesnost je spremljal tudi predsednik Nogometne zveze Slovenije Radenko Mijatović, ki bo jutri gost na Murskem valu v nedeljskem športnem popoldnevu.

Kolesarska društva Lendava, Sveti Martin  na Hrvaškem in Lenti  na Madžarskem bodo  jutri ob 9.uri z začetkom pri Termah Sveti Martin na Hrvaškem  družno pripravili 14. Panonski kolesarski maraton po Hrvaški, Sloveniji in Madžarski, ta pa se bo točkoval  tudi v akciji » Slovenija kolesari«  Začetek maratona za najbolj  pripravljene kolesarje na 105 km dolgi progi bo  ob 9.uri, ob 9.10 bodo startali kolesarji na 50 in ob 9.20 na 10 km dolgi progi.