V etru
Dogodki in odmevi
Domov

Šport

7 januarja 2022 Šport


Na kvalifikacijskem odbojkarskem turnirju za nastop na evropskem prvenstvu je reprezentanca Slovenije U – 18 v Mariboru doslej odigrala tri srečanja. Po uvodni zmagi proti Hrvaški s 3:0, je bila z istim izidom sinoči boljša še od Madžarske. Proti Madžarski je Vid Suhadolnik iz Murske Sobote dosegel dve točki. V petek, drugi dan kvalifikacijskega turnirja, je reprezentanca Slovenije povedla proti Avstriji z 2:1, a so na koncu po preobratu slavili Avstrijci s 3:2. Za napredovanje v polfinale kvalifikacijskega turnirja bo Slovenija v petek zvečer igrala proti Češki, v drugem polfinalu pa bo Avstrija igrala proti reprezentanci Izraela.

Ljutomerski Meteorplast Šic bar, ki nastopa v prvi slovenski futsal ligi v dvoranskem nogometu, ta čas je na 6. mestu s 13.točkami, bo imel v spomladanskem delu tekmovanja v svojih vrstah tudi reprezentančnega vratarja, 26 letnega Tjaža Lovrenčiča iz Benedikta. Lovrenčič je nekaj let igral dvoranski nogomet v Italiji, 19 krat je bil reprezentant izbrane vrste U – 21, od leta 2017 pa je 33 krat oblekel dres članske slovenske reprezentance. Prvo tekmo v spomladanski sezoni bodo Ljutomerčani igrali 11.februarja proti Hiši daril s Ptuja, še pred tem pa še četrtfinalno pokalno tekmo proti Litiji.

Planinsko društvo Lendava je uspešno pripravilo Novoletni pohod, na katerem je sodelovalo 52 pohodnikov, med njimi so bili tudi gostje iz sosednje Hrvaške in Madžarske. Na prvem pohodu so člani društva z gosti opravili okrog 15 km dolgo pot iz Lendave, delno tudi po sosednji Madžarski, in nazaj do Lendave. Lendavski planinci bodo v mesecu januarju sodelovali na štirih pohodih, dvakrat pa bodo tudi organizatorji. V mesecu februarju Lendavčani načrtujejo Zbor planincev in pohod v spomin na Marijo Vild.