V etru
Dogodki in odmevi
Domov

Šport

8 januarja 2022 Šport


Na mednarodnem teniškem turnirju serije WTA v Adelaidi se je Andreja Klepač, članica Teniškega kluba Murska Sobota, z Darijo Jurak iz Hrvaške, po zmagi v polfinalu proti dvojici: Viktorija Azarenko – Paula Badosa Gibert uvrstila v prvi letošnji finale. Klepačeva in Jurakova sta polfinalni dvoboj dobili brez boja, saj je Španka Gibertova odpovedala dvoboj zaradi bolečin v desnem stegnu. 

V Mariboru, kjer potekajo kvalifikacije za uvrstitev na evropsko prvenstvo mladih odbojkarjev do 18 let, je bil sinoči odigran polfinalni dvoboj med Slovenijo in Češko. Slovenski odbojkarji pod taktirko selektorja Iztoka Kšele so preprečljivo zmagali s 3:0, po točkah na 24, 18 in 21. Za slovensko reprezentanco je Vid Suhadolnik iz Murske Sobote k zmagi prispeval štiri točke. V drugem polfinalu je Avstrija premagala Izrael s 3:0. O zmagovalcu kvalifikacijskega turnirja bo odločala sobotna večerna tekma med Slovenijo in Avstrijo, zmagovalec pa se bo uvrstil na Evropsko prvenstvo, ki bo od 9. do 17. julija v gruzijskem Tbilisiju.

Iz nogometne šole Mura so danes sporočili, da se od ekipe aktualnih državnih prvakov poslavlja napadalec in trenutni s šestimi prvenstvenimi zadetki prvi strelec ekipe Amadej Maroša, ki bo svojo kariero nadaljeval na Cipru. Pridružil se bo AELu iz Limassola, ki je lani osvojil tretje mesto v ciprskem prvenstvu, trenutno pa mu ne gre najbolje saj zaseda deseto mesto med 12. klubi. Maroša, 27-letnik, doma iz Melinec, je za Muro na 204 uradnih tekmah dosegel 88 zadetkov, kar ga uvršča na prvo mesto strelcev v novejši zgodovini.

V Beltincih so danes popoldne pod taktirko Marjana Rajbarja začele s pripravami za nadaljevanje sezone v prvi slovenski nogometni ligi tudi igralke Ženskega nogometnega kluba Nona Pomurje Beltinci. Na prvem treningu je bilo 22 igralk, v obdobju priprav pa bodo Beltinčanke igrale 10 prijateljskih tekem, med njimi tudi proti Šparti iz Bratislave in Sankt Pöltnu iz Avstrije. Več o pripravah Beltinčank bomo na Murskem valu poročali v nedeljskem športnem popoldnevu.

Tudi v Lendavi pri Nogometnem klubu Nafta 1903 so po odhodu Dejana Dončiča, ki bo v prihodnje vodil Nogometno šolo v Novi Gorici, razkrili ime novega trenerja. Lendavske nogometaše bo v spomladanskem delu vodil 39 letni Gabor Boer, ki je vodil tudi madžarski ZTE v prvi madžarski ligi. Njegov pomočnik bo Zsolt Makra, ki je igral za Vasas v prvi madžarski ligi, v letih 2007/2008 pa nastopal tudi za ekipo Primorja v Ajdovščini. Prvo prijateljsko tekmo bo Nafta 1903 igrala 21. januarja proti ekipi ZTE iz Zalaegerszega.