V etru
Domača plošča
Domov

Šport

9 januarja 2022 Šport


Prvi dan 46. mednarodnega tekmovanja v judu za pokal Lendave je v Lendavi nastopilo 75 judoistov iz 13 klubov iz Bolgarije, Hrvaške in Slovenije. Na tekmovanju so nastopili tudi pomurski judoisti. Med tekmovalci Judo kluba Klima Tratnjek Beltinci je prvi dan tekmovanja med mlajšimi dečki zmagal Vid Aleks Vučko, med starejšimi dečki je bil zmagovalec Jožef Žan Vöröš, tretje mesto sta si priborila Patrik Bor Burjan in Boris Jakšič Rengeo. Med tekmovalci Judo kluba Lendava je med mlajšimi dečki zmagal Samo Novak, druga sta bila: Oto Podgorelec in Nejc Virag, tretji pa v svoji težnostni kategoriji Staš Pavšer. Med mlajšimi deklicami so bile zmagovalke: Tjaša Čizmazija, Zoja Makoter in Gaja Škraban. Med tekmovalci Judo kluba Murska Sobota je bil zmagovalec Mitja Korošak, drugo mesto je osvojil Ben Kokol, tretji je bil Luka Smodiš. Med tekmovalci Judo kluba Štorkljice iz Murske Sobote se je na prvo mesto v svoji kategoriji uvrstil Nino Šeruga.

V Mariboru je bil končan kvalifikacijski odbojkarski turnir za mlade igralce stare do 18 let za nastop na evropskem prvenstvu, ki bo od 9. do 17. julija v gruzijskem Tblisiju. Reprezentanca Slovenije je pod taktirko selektorja Iztoka Kšele v finalu premagala Avstrijo s 3:1. V kadru slovenske reprezentance so bili tudi trije pomurski odbojkarji: Vid Suhadolnik, Urban Rajnar in Vid Legen.

V Ljutomeru je bil 12. mednarodni turnir v malem nogometu za memorial Franca Škrinjarja, na katerem je sodelovalo 24 ekip iz Hrvaške in Slovenije. Zmagala je ekipa ŠIC bara iz Ljutomera, ki je v finalu z zadetkom Tadeja Žagarja Kneza premagala Juventus iz Hrastnika z 1:0. V tekmi za tretje mesto je po streljanju kazenskih strelov z 2:0 zmagal Studio Sanaya iz Lenarta, ki je bil boljši od Zvezde iz Ljutomera. Najboljši strelec na turnirju je bil Alen Ploj iz Studia Sanaya s 6. zadetki, najboljši igralec Tadej Žagar Knez in vratar Miha Prijol, oba iz ekipe ŠIC bar Ljutomer. Slednji na turnirju ni dobil niti enega zadetka.

Na prvem turnirju slepih in slabovidnih vzhodne skupine državne lige je v govorečem pikadu na Ptuju z dvema ekipama sodelovalo tudi Medobčinsko društvo slepih in slabovidnih Murska Sobota. Zmagala je ekipa Maribora pred Ptujem, obe sta zbrali po 8 točk. Na tretje mesto se je uvrstila II. ekipa Murske Sobote v postavi: Silva Mlinarič, Marija Jurančič in Danilo Kreslin s 7. točkami, četrta pa je bila I. ekipa Murske Sobote s petimi točkami. Zanjo so nastopali: Drago Potočnik, Anton Topolnik in Dušan Cigüt.

V Ljutomeru je bil tretji turnir pomurske lige v streljanju s serijsko zračno puško. Posamično je zmagal Aleš Smodiš iz Serdice s 364. krogi, drugi je bil Franc Kurnik iz Janka Jurkoviča od Svetega Jurija, tretji pa Blaž Makari iz Murske Sobote. Na četrto mesto se je uvrstil Milan Kreft iz Gederovec, na peto pa Janko Kuzma in strelske ekipe Graničarja. Moštveno je zmagala Murska Sobota s 1062. krogi pred Serdico in Ljutomerom. Moštveno po treh turnirjih vodi Murska Sobota in posamično Franc Kurnik iz Janka Jurkoviča.

V 5. kolu 3. slovenske lige  – vzhod v elektronskem pikadu je vodilni Top Gun Clengrad v gosteh premagal Kvatro gal iz Doline z 10:7, Pinocchio iz Ivanjkovec pa je premagal Vučjo vas z 9:8.

Smučarski klub Gornja Radgona, ki ga vodi Milan Nekrep, je v soboto pri domu gasilcev v Gornji Radgoni pripravil prvi pomurski sejem zimsko športne opreme. Sejem je v Gornji Radgoni obiskalo blizu 400 obiskovalcev, ki so si izmenjali kar precej športne opreme. Za smučarski tečaj, ki ga bo klub pripravil od 27. februarja do 5. marca na Kopah, so prodali tudi 50 rezervacij, pa tudi sicer je bilo na sejmu dokaj živahno. V času sejma, ki je trajal v soboto med 9. in 12. uro, je 64 članov društva tudi obnovilo članarino.