Domov

Šport

10 januarja 2022 Šport


Drugi dan 46. mednarodnega tekmovanja v judu so bili v Lendavi med 184. judoisti iz 31. klubov zelo uspešni tudi pomurski judoisti. Iz Partizana Ljutomer je bila med mladinkami druga Urška Rižnar, med mlajšimi kadetinjami pa prav tako druga Ana Pavičič. Tretji mesti sta osvojili Ema Lisjak in Lucija Pavičić. Med mladinkami Judo kluba Lendava je bila Ria Gabor tretja, ki je nastopila tudi pri mlajših kadetinjah in bila druga, zmagovalki pa sta bili med kadetinjami tudi Lana Škraban in Sara Sep. Iz Judo kluba Križevci je bila med mladinkami Maša Slavinec druga, Vito Slavinec pa je bil med mlajšimi kadeti prav tako drugi. Iz Judo kluba Klima Tratnjek Beltinci so osvojili tretja mesta: Veronika Horvat med mladinkami, med mlajšimi kadeti sta bila tretja Matic Vehab in Rok Mujdrica, Veronika Horvat pa je med mlajšimi kadetinjami osvojila še drugo mesto. Iz Judo kluba Murska Sobota sta bila zmagovalca v kategorijah: Oskar Balažic in Klemen Vinkovič, drugi je bil Matic Klemenčič in tretji Lan Kovačec.

Na mednarodnem teniškem turnirju v avstralskem mestu Adelaide je Andreja Klepač, članica Teniškega kluba Murska Sobota, v ženskih dvojicah s Hrvatico Darijo Jurak v finalu morala priznati premoč avstralski dvojici: Ashleigh Barty – Storm Sanders. Domačinki sta zmagali po 64 minutah igre v nizih s 6:1 in 6:4.

Na 4. lokostrelski tekmi za slovenski pokal v Ilirski Bistrici so med 146 lokostrelci iz 28 klubov dve zmagi osvojili tudi člani Lokostrelskega kluba Lendava. Zmagovalca sta bila Kristijan Horvat z instinktivnim lokom in Jožef Hozjan z dolgim lokom. Drugo mesto je osvojil med veterani Janko Leben z instinktivnim lokom, tretji pa je bil med veterani s sestavljenim lokom Bojan Štuhec.

Na mednarodnem turnirju v pikadu je v Kopru med 60. tekmovalci iz Srbije, Bosne in Hercegovine in Slovenije nastopil tudi Pikado klub Top Gun Cleangrad iz Grlave. Drugo mesto med dvojicami sta osvojila dvojica: Uroš Žalik in Darjo Mužič; posamično je Uroš Žalik osvojil tretje mesto.  

V Puconcih je bil v nedeljo 2. turnir državnega prvenstva v dvoranskem hokeju. Preglejmo članske rezultate: Triglav II Predanovci – Moravske Toplice 3:2, Lipovci II – Triglav II 1:2 in Moravske Toplice – Lipovci I z rekordnimi 17-imi zadetki, 3:14. Za Moravske Toplice so dosegli zadetke: Nikola Prelić, Filip Bencak in Luka Rantaša; za Lipovce sta dosegla po štiri zadetke: Martin in Dominik Mesarič, po dva Luka Vegič, in Uroš Stanko ter po enega Samo Vučko in Blaž Berden. Tretji turnir državnega prvenstva v dvoranskem hokeju bo v nedeljo 23. januarja, znova v Puconcih.