Domov

Šport

11 januarja 2022 Šport


Na tridnevni 25. mednarodni strelski tekmi Skirca open 2022 je v Medvodah nastopilo 300 strelcev iz devetih držav, med njimi so bili uspešni tudi strelci iz pomurskih strelskih društev. Kot član slovenske mladinske reprezentance je z zračno puško Jure Sočič iz soboškega društva moštveno s slovensko reprezentanco osvojil drugo mesto. V tej kategoriji strelcev je Strelsko društvo Štefan Kovač iz Turnišča z ekipo: Leon Režonja, Tim Koren in Maks Čizmazija zasedlo tretje mesto. V konkurenci mladink posamično je Greta Galamboš iz Športno strelskega društva Coal iz Petišovec bila tretja, dekleta Strelske društva Jezero iz Dobrovnika pa so z ekipo: Estzer Borsos, Lena Bakan Urisk in Nina Vnuk pa so bile tretje. Med člani je Športno strelsko društvo Gornja Radgona z okrepljeno ekipo v postavi: Žiga Prajndl, Grün Günther in Aleks Rozman osvojila tretje mesto.

Prvoligaško nogometno ekipo Mure sta okrepila dva mlada nogometaša in sicer Jan Djapo in Tarik Bagola. Jan Djapo je igral za drugoligaško ekipo Krke v Novem mestu in bo ostal na posoji v Krki do konca sezone. Tarik Bagola iz Murske Sobote je po igranju za Muro in Veržej v mlajših kategorijah pozneje igral tudi za Olimpijo in nazadnje za Krško. Djapo je pogodbo z Muro podpisal do 31.12.2024, Bagola pa do 30.6.2025.

S pripravami za drugi del sezone v 2. slovenski nogometni ligi so v ponedeljek zvečer pod taktirko trenerja Damjana Gajserja začeli tudi Nogometaši Klime Tratnjek Beltinci. Gajserjeva pomočnika sta David Vinkovič in trener vratarjev Dejan Nemec. Beltinčani so na lestvici 2. slovenske lige po jesenskem delu na 8. mestu. Prvo prijateljsko tekmo med skupno sedmimi bodo igrali 22. januarja proti Čakovcu in zadnjo 26. februarja proti Slovenski Bistrici. Prva prvenstvena tekma jih čaka 5. marca v Kranju proti Triglavu.

V Lendavi so začeli s pripravami tudi nogometaši Nafte 1903 in to z novim trenerskim dvojcem iz Madžarske, Gabor Boer – Zsolt Makra. Na prvem treningu je bilo 24 igralcev, med njimi ni bilo Mihaela Rebernika, ki ta čas trenira z ekipo Zalegerszega pri tamkajšnjem prvoligašu. Nafta ima za zdaj dogovorjenih pet pripravljalnih tekem, prvi bosta z ekipo ZTE 21.jnaurja in s Kapošvarjem 26. januarja – obe bosta odigrani na Madžarskem. Po jesenskem delu prvenstva je Nafta 1903 z eno manj odigrano tekmo na 4. mestu z 29.točkami.