V etru
Dogodki in odmevi
Domov

Šport

12 januarja 2022 Šport


Slovenski nogometni reprezentant Žan Karničnik iz Radelj ob Dravi, član Mure štiri leta in pol, ne bo odšel v Avstrijo, ne v Rusijo, ampak v Bolgarijo k Ludogorcu, ki ga zdaj že trenira Ante Šimundža. Karničnik je za Muro odigral 180 tekem, dosegel 18 zadetkov in se z Muro veselil naslova pokalnega in državnega prvaka ter uspešno igral tudi v evropski konferenčni nogometni ligi. Karničnika zdaj čaka v Bolgariji samo še zdravniški pregled, športni direktor Mure Denis Rajbar pa je v izjavi za javnost povedal, da so vrata Fazanerije za Karničnika tudi v prihodnje odprta. Sredina pripravljalna nogometna tekma Mure z avstrijsko drugoligaško Kapfenberga pa je bila danes odpovedana.

V 13. kolu prve slovenske košarkarske lige za člane je Ilirija v Ljubljani pod taktirko trenerja Saše Dončiča premagala ekipo Rogaške s 93:73. Za Ilirijo je dve točki k zmagi prispeval tudi Niko Bačvič iz Murske Sobote, nekdanji igralec Radenske Creativa. Na lestvici vodi Krka iz Novega mesta s 24. točkami, Ilirija pa je na četrtem mestu zbrala 21 točk.

V Ljutomeru je bila končana 14. sezona zimske lige v malem nogometu. V članski konkurenci je med 8. ekipami zmagala ekipa Šic bara iz Ljutomera pred Nočnimi ftiči iz Kapele, tretji je bil Bar Krim iz Male Nedelje. Najboljši strelec lige je bil s 15 zadetki Mitja Gašparič iz ekipe Šic bara, za najbolj disciplinirano ekipo pa je dobila priznanje ekipa Bara Krima iz Male Nedelje. V veteranski konkurenci je sodelovalo pet ekip, zmagala pa je ekipa Šic bara iz Ljutomera pred Nočnimi ftiči iz Kapele in Prorato – zavarovalniško zastopstvo iz Križevec. Med veterani je bil najboljši strelec Darko Zorko iz ekipe Nočni ftiči z 9 zadetki, najbolj športna ekipa pa je bila iz Športnega društva Cven.

V vnaprej odigranem 4. kolu 2. slovenske lige vzhod v elektronskem pikadu je Pikado klub Slavček v Gornjih Slavečih premagal Pikado kluba Baza bar Logarovci s 13:4. Za Slavček je Drago Horvat osvojil štiri zmage, Slavko Krpič in Dario Baranja po tri ter Robert Štertak dve. Eno zmago je k zmagi Slavčka v Gornjih Slavečih dodala še dvojica: Drago Horvat – Dario Baranja. Za Bar bazo Logarovce so po enkrat zmagali: Boštjan in Rok Heric, Gregor Žnidarič in Bojan Vidmar. Na lestvici med petimi ekipami vodi Pikado klub Slavček iz Gornjih Slaveč z 9.točkami, drugi je Pikado klub Gypsi team iz Murske Sobote s šestimi in tretji Segovci s tremi točkami.