Domov

Šport

14 januarja 2022 Šport


Slovenska članska futsal reprezentanca v dvoranskem nogometu bo prihodnji teden začela svoj sedmi nastop na evropskem prvenstvu. Med izbranci selektorja Tomislava Horvata je tudi Tjaž Lovrenčič, novi član Kluba malega nogometa Meteorplast Šic bar.

Slovenska reprezentanca bo odpotovala na prizorišče prvenstva, na Nizozemsko, v torek 18. januarja, tam pa jo čakajo v predtekmovalni skupini reprezentance Kazahstana, Italije in Finske. Za napredovanje iz skupine bo potrebno osvojiti prvo ali drugo mesto. Prvo tekmo na evropskem prvenstvu bo Slovenija igrala v četrtek 20. januarja proti Kazahstanu.

Na drugem turnirju državnega prvenstva v dvoranskem hokeju so se v Puconcih pomerili tudi igralci starostne skupine U – 16. Največ zadetkov je bilo na tekmi Lipovci – Triglav, ki so jo dobili Lipovci z rezultatom 8:1. Za Lipovce je dosegel štiri zadetke Marcel Stanko, dva Žiga Štiblar in po enega Brina Smodiš in Špela Berden. Za Triglav je bil strelec zadetka Primož Sukič. Kar dve zmagi so dosegli hokejisti Moravskih Toplic, ki so premagali Lipovce s 3:0, ob dveh zadetkih Egona Hegeduša in enem Maje Ošlaj. V drugi tekmi so bile Moravske Toplice boljše od predanovskega Triglava s 7:1. Za Moravske Toplice je dosegel tri zadetke Egon Hegeduš po enega pa: Barbara Sambt, Vito Vitez, Maja Ošlaj in Tai Domjan. Za Triglav je bila strelka Eva Bokan.

Športna zveza Ljutomer in badmintonska sekcija Partizana Ljutomer sta na 7. novoletni turnir v badmintonu v Ljutomer privabila 21 tekmovalcev iz Hrvaške in Slovenije. Posamično med člani je zmagal Dejan Glazer iz Celja, Franc Horvat iz Male Nedelje je bil tretji. V dvojicah sta zmagala Blaž Zakotnik iz Ljubljane in Nikola Šoštarič iz Čakovca, tretja pa sta bila Zvone Turk iz Kočevja in Dejan Stanjko iz Ljutomera. Med ženskimi dvojicami sta zmagala Snježana Patafta in Agneta Čeh, obe iz Varaždina, Arabela Alt iz Ljutomera in Sanja Ostroski iz Varaždina sta bili tretji. Med mešanimi dvojicami sta zmagala: Nikola Šoštarič in Jasmina Lučič iz Čakovca.