V etru
Nočni glasbeni program
Domov

Šport

23 julija 2017 Šport


V Celju se je včeraj začelo dvodnevno člansko državno prvenstvo v atletiki.  Prvi dan prvenstva so pomurski atleti osvojili dve bronasti medalji. V teku na 1500 metrov je  bil Aleš Zver iz Odranec  član Atletskega kluba Panvita  v času 3:58,62  tretji, na tretje mesto pa se je  v teku na 3000 metrov uvrstila  tudi Katja Vrdjuka iz Beltinec zdaj članica Atletskega kluba Velenje v času  21:19,39. Med ostalimi pomurskimi atleti je bil Nino Celec od Grada član Atletskega kluba Slovenska Bistrica samo z enim veljavnim skokom 692 cm šele peti, deveta v teku na 1500 metrov je bila Urška Martinec v času 5:05,52 in na 16.mesto v teku na 100 metrov se je uvrstil mladi Jure Šterman v času 11.42.

Na kolesarski dirki za nagrado Občine Gorje so sodelovali tudi pomurski kolesarji. Med dečki  A starostne kategorije  do 15 let je Luka Jablanovec  iz Tropovec, član Kolesarskega kluba Tropovci zasedel drugo mesto. Zmagal je Luka Špoljarič iz Adria  Mobila iz Novega mesta.  V kategoriji elit je v Gorjah zmaga  Izidor Penko iz ljubljanskega Roka na peto mesto se je uvrstil Žiga Horvat  doma iz Dankovec, zdaj član iz Kolesarskega kluba Adria Mobil.

Avstrijske nogometašice  St Pőltna  se že pripravljajo za novo  sezono. Avstrijske državne in pokalne prvakinje igralke  so v Budimpešti premagale ekipo MTK- ja z rezultatom 2:0. En zadetek k zmagi  Avstrijk  je prispevala tudi Mateja Zver iz Gornje Bistrice, članica slovenske ženske nogometne reprezentance.

V 2. kolu prve slovenske nogometne lige Telekom je  Maribor  včeraj v Kranju pred 1500 gledalci premagal Triglav s 3:2. Na tekmi so Kranjčani v 60. minuti že vodili z 2:0  po zadetkih Luke Majcna in Mateja Poplatnika.  V 64. minuti je dobil prvič priložnost za igro v letošnji sezoni Damjan Bohar iz Mačkovec ,ki je v 86. minuti izenačil izid na 2:2. Prvi zadetek za Maribor je dosegel Jasmin Mešanović v 70. in zmagovitega za zmago s 3:0  Marcos Tavares v 88.minuti srečanja.

Nogometaši Mure so včeraj v avstrijskem Wildonu igrali prijateljsko mednarodno  nogometno tekmo proti prvoligaški izraelski ekipi  Hapoel Irona  Kiryat Shmona, ki je sedma v izraelski ligi. Gostje iz Izraela so bili po zadetku v 61. minuti boljši od Mure z rezultatom  1:0.

Nogometaši Farmtecha so v Veržeju gostili hrvaško drugo ligaško ekipo Zagreba in srečanje po vodstvu med tekmo  s 3:0, ob polčasu je bil izid še 3:2 ob koncu  izgubili z rezultatom 6:3. Za Veržej so dosegli zadetke: Jure Volmajer,  Patrick Kolar Robnik in Matic Gobale.

V prijateljski mednarodni nogometni tekmi je Lušt Beltinci pred domačimi gledalci premagal nižje ligaško ekipo Stradna iz Avstrije z rezultatom 2:1. Za Lušt Beltince sta dosegla zadetka: Rok Ropoša in Jernej Tkalec.

Včeraj se je na Tišini začel dvodnevni nogometni turnir za pokal Občine Tišina. V uvodni tekmi je Slatina iz Radenec premagala I. ekipo Tišine s 5:0. Za Slatino so dosegli zadetke: Žiga Sečko, Žan Kavaš, Alen Lebar, Žiga Škrlec in  Martin Budja. Zaradi neopravičene udeležbe nogometašev Bakovec  na turnirju na Tišini je v drugi tekmi Radgona premagala II. ekipo Tišine s 3:0. Za Radgono sta dosegla zadetka: Tjan Pučko 2 in Denis Kolmanič. Danes ob  16.uri bo tako tekma med I. in II. ekipo Tišine za tretje mesto ob 18.30 pa bo tekma med Radgono in Slatino za prvo mesto.

Ob 18. prazniku Občine Hodoš je bil včeraj na Hodoš nogometni turnir v skrajšani obliki, kjer so zmagali nogometaši  Grada, ki so premagali veterane Mure z rezultatom 2:1 in Hodoš s 3:0. V tekmi za drugo mesto na nogometnem turnirju je  veteranska ekipa Mure bila boljša od Grada z rezultatom 1:0.

Nogometaši Tromejnika so v Kuzmi na Goričkem gostili nogometaše Dravograda in zmagali z rezultatom 3:2. Za Tromejnik,ki je na tekmi vodil že z 2:0, so dosegli zadetke: Damjan Grah, Peter Fašalek in Luka Pihler.

Na odprti  tekmi 3. kola  golf lige Sava turizem v Moravskih Toplicah je med 25.igralci zmagal Boštjan Vrtačnik iz Velenja, drugi je bil  Martin Holzer iz Wienerberga, tretji je bil Lovro Horvat  iz kluba Ban Jelačić iz Hrvaške in na četrto mesto se je uvrstila Marta Šbüll iz Golf kluba Moravske Toplice. Najdaljši udarec  na tekmi  je imel Aleš Fon Cafnik iz Velenja 221 metrov med člani in Marta Šbüll 182 metrov med članicami.