Domov

Šport

23 januarja 2022 Aktualno Šport


V 14. kolu prve A slovenske odbojkarske lige Sportklub za moške je v Murski Soboti domača Panvita Pomgrad dodobra namučila državne prvake, odbojkarje Merkurja iz Maribora, za katere je igral tudi Uroš Pavlović iz Murske Sobote. Gostje, ki so ob koncu sicer v dve uri trajajoči tekmi zmagali s 3:1, so namreč prva dva niza dobili v podaljšani igri z 31:29 in 27:25. Za soboško ekipo so največ točk zadeli: Dino Vinković 22, Connor McConnell 17, Branislav Radović 15 in Žan Bedrač 14. Za mariborski Merkur je Ahmed Ikhbayri dosegel 23 točk, Roland Gergye 16 in Uroš Pavlović 14 točk.

V 14.kolu prve B slovenske odbojkarske lige za člane je Keko oprema v Žužemberku premagala Radence s 3:1. Za Radenčane so zadeli največ točk: Rok Kunšek 21 ter Val Krajcar in Denis Ploj po 7.

V 14. kolu v prvi B slovenski odbojkarski ligi za članice je Ljutomer v gosteh premagal Mozirje z rezultatom 3:1. Za Ljutomerčanke so bile najučinkovitejše: Karmina Sužnik 15, Adela Pintarič 12 in Ana Kolmanič 10 točk. V Puconcih je v prvi B odbojkarski ligi Turbina iz Ruš premagala Murexin Kemo s 3:1. Za Pucončanke so največ točk dosegle: Nina Kovač 21, Nina Rakar 13 in Maša Vnuk 12 točk.

V 10. kolu 2. slovenske odbojkarske lige – vzhod za članice je ekipa Sobote v gosteh premagala Korvoley Mislinjo s 3:0, v Lendavi pa je bila ekipa Slovenj Gradca boljša od gostiteljske Muranie s 3:0.V 10. kolu 3. slovenske odbojkarske lige vzhod za dekleta je Ptuj premagal II. ekipo Ljutomerčank s 3:2.

Nogometaši Mure, ki so na pripravah v turškem Beleku, so tam odigrali prvo pripravljalno tekmo in sicer proti vodilni ekipi poljske ekstraklase lige, Lechu iz Poznana. Poljski nogometaši so bili boljši od Mure z rezultatom 4:1, po prvem polčasu je bil izid 2:1. Edini zadetek za Muro je dosegel Tomi Horvat v 34. minuti prvega polčasa.

Nogometaši Klime Tratnjek Beltinci so v soboto gostovali v Čakovcu in tam premagali ekipo Medžimurja z 2:0. En zadetek za Beltinčane je dosegel Gal Grobelnik, drugi zadetek pa so si zadali gostitelji sami z avtogolom.

Igralke Ženskega nogometnega kluba Nona Pomurje Beltinci so v pripravljalni tekmi premagale moško ekipo Veržeja U – 14 z rezultatom 8:4, ob polčasu je bil izid 7:3.

V mednarodni košarkarski WABA ligi so igralke Cinkarne Celje gostovale v Banjaluki in tam premagale ekipo Orlovi iz Bosne in Hercegovine z rezultatom 84:73. Za Celjanke je k zmagi prispevala 16 točk Blaža Čeh iz Rakičana, nekdanja igralka Košarkarskega kluba Pomurje iz Murske Sobote.

Na dvoranskem prvenstvu Slovenije v atletiki za pionirje in pionirke U – 16 so v Novem mestu sodelovali tudi člani obeh atletskih klubov iz Pomurja. Najbolje se je odrezala v teku na 300 metrov Klara Janža iz Atletskega kluba Pomurje, ki je zasedla drugo mesto. Med ostalimi atleti je bila v isti kategoriji teku na 300 metrov Pia Wolf osma, štafeta Pomurja 4 x 200 metrov v postavi: Lara Horvat, Pia Wolf, Dunja Anja Colombo in Klara Janža je bila peta, štafeta Pomurskega atletskega kluba Goričko iz Murske Sobote pa je bila osma. Med tekmovalkami goričkega atletskega kluba je bila med pionirkami v teku n 60 metrov Nela Gerič deveta.

V Novem mestu je bil v soboto tudi mednarodni atletski miting. Med članicami je v teku na 3000 metrov zmagala Urška Martinec, v teku na 3000 metrov med člani je zmagal Jože Lapoši, v teku na 400 metrov med člani pa je bil Maj Janža, vsi iz Atletskega kluba Pomurje, tretji.

V 8. kolu prve slovenske namiznoteniške lige za članice je v Puconcih Logatec premagal Kemo s 5:2. Za Kemo sta osvojili po eno zmago: Blažka Harkai in Ana Kovačec. Tekma prve slovenske namiznoteniške lige med Kemo in Savinjo iz Luč je bila prestavljena.

V 6. kolu 2. slovenske namiznoteniške lige za člane je ekipa Sobote premagala Arrigone iz Izole s 5:4. Za Soboto sta po dvakrat zmagala Gregor Kocuvan in Miha Jamšek, eno zmago je k uspehu ekipe prispeval še Smiljan Mekicar. V drugem srečanju je bil v Murski Soboti Rakek boljši od Sobote s 5:0.

II. ekipa puconske Keme pa je v 2. slovenski namiznoteniški ligi osvojila dve zmagi. V prvi tekmi je Kema premagala Arrigone iz Izole s 5:4. Za Kemo sta po dvakrat zmagala: Nino Šegula in Jure Smodiš in enkrat Jan Lipič. V drugem dvoboju je II. ekipa Keme premagala Rakek s 5:1. Za Kemo sta po dvakrat zmagala Jan Lipič in Nino Šegula ter enkrat Jure Smodiš.

V prvi B slovenski kegljaški ligi za člane je bil dvoboj 11. kola med Radensko in Fužinarjem prestavljen. V 3. slovenski kegljaški ligi – vzhod za člane sta Impol iz Slovenske Bistrice in Lendava igrala 4:4. Za Lendavo so največ kegljev podrli: Uroš Zadravec 615, Boris Tisović 548 in Janez Šimon 515 kegljev.