Domov

Šport

24 julija 2017 Šport


Na dvodnevnem atletskem državnem  prvenstvu za člane in članice v Celju je bil najuspešnejši atlet iz Pomurja Aleš Zver iz Odranec, član Atletskega kluba Panvita iz Murske Sobote, ki je osvojil dve medalji. Prvi dan prvenstva je Aleš Zver bil tretji v teku na 1500 metrov v času 3:58,62, v nedeljo drugi dan prvenstva pa je Aleš Zver bil drugi še v teku na  800 metrov v času 1:55,00. Med pomurski atletinjami je bila najboljša prvi dan  prvenstva Katja Vrdjuka iz Beltinec, zdaj članica Atletskega kluba Velenje, ki je bila v teku na 3000 metrov tretja., drugi dan prvenstvo je bila peta v teku na 800 metrov Urška Martinec iz Atletskega kluba Panvita.

Na 15. mednarodnem teku prijateljstva Štrigova – Razkrižje, ki se je točkoval tudi za pomurski pokal je skupno sodelovalo 66 tekačev.  Med članicami je na 10 km dolgi progi zmagala Karin Fister iz Kolesarskega kluba Tropovci, tretja je bila Jožefa Antolič iz Ormoža in četrta Klavdija Celec iz Večeslavec .Med člani je na 10 km zmagal Gregor Simšič iz Bele Krajine, tretji je bil Iztok Fister  iz Kolesarskega kluba Tropovci in peti Matej Gider iz Rogašovec.  V mlajših kategorijah so med pomurskimi tekači zmagali:  Val Hajdenkumel iz Murske Sobote, Adel Bajčinović in Blaž Frühvirt oba iz Bakovec. Med rekreativci je na 2500 metrov dolgi progi zmagal Slavko Kumek iz Gornje Radgone član Športnega društva Snaga iz Maribora.

 

Na tridnevnem državnem prvenstvu v plavanju na Ravnah na Koroškem so med 208.plavalci iz 27. slovenskih klubov  sodelovali tudi člani Plavalnega kluba Zdravilišče Radenci. Kljub težavam s treniranjem poleti po bazenih Vivata v Moravskih Toplicah, Termah v Lendavi, v Ljutomeru in na kopališču v Murski Soboti so bili uspešni na državnem prvenstvu z mladimi plavalci .  Najbolj uspešna plavalka  je bila Staša Korpič ,ki se je  5 x uvrstila v »B« finale. Korpičeva  je bila deveta na 50 metrov prosto, 11.  na 100 in 200 metrov prsno, 14.mesti pa si je priplavala na 50 metrov delfin in 50 metrov prsno. Domen Bogdan se je v disciplini 100 metrov prsno uvrstil na 31. mesto. Plavalni klub Zdravilišče Radenci se je  med 27. klubi v moštveni konkurenci  uvrstil na 15, mesto, moštveni državni prvak pa je postal Ravenski Fužinar.

Na 11. kasaških dirkah v Križevcih pri Ljutomeru pred okrog 1000 gledalci je bilo na programu skupno šest dirk, v slednji so nastopili tudi poniji. Najboljši izid na 800 metrski progi je dosegel  Artis pod taktirko Davida Antolina z najboljšim kilometrskim časom 1:19,0. Med domačimi vozniki je v drugi dirki zmagal Caly pod taktirko Dušana Zorka, v četrti dirki pa je zmagal Rosso z voznikom Francem Cimermanom. Dvakrat je bil med zmagovalci  voznik Borut Zeletel iz Krima;  v prvi dirki z Delariso in v tretji z Rikelijem Kot zanimivost za gledalce so pripravili tudi dirko ponijev, kjer je zmagal mladi Max pod taktirko Mateja Pirca.

V prijateljski pripravljalni nogometni tekmi je drugoligaška Nafta 1903 v gosteh premagala  tretje ligaško ekipo Odranec s 3:1. Domačini so v 64. minuti povedli preko Iva Balažica, gostje pa so nato  v nadaljevanju z avtogolom Tonija Horvata ter zadetkoma Marka Roginića in Marka Marciuša srečanje odločili v svojo korist.

Na dvodnevnem nogometnem turnirju na Tišini za pokal Občine Tišina je zmagala Slatina Radenci, ki je v finalu za prvo mesto premagala Radgono s 3:0. V tekmi za tretje mesto, je po odpovedi udeležbe na turnirju Nogometnega kluba Bakovci,  I. ekipa Tišine premagala II. ekipo Tišine  z rezultatom 4:2.

Pa še zadnja novica iz 23. olimpijade gluhih športnikov v turškem Samsunu.  Marino Kegl iz Murske Sobote je  danes dosegel svoj največji športni uspeh v   teniški karieri. V četrtfinalu  olimpijskega teniškega  turnirja v Turčiji  je premagal  Prithvijasa Sekharja iz Izraela s 6:3 in 6:2 ter se uvrstil v polfinale med štiri najboljše igralce na svetu.  V polfinalu se bo Marino pomeril z zmagovalcem dvoboja Mathej, Madžarska – –  Vazquez iz  Ekvador.