Domov

ŠPORT

26 aprila 2022 Aktualno Novice Šport


Jutri zjutraj bo z zagrebškega letališča na 24. olimpijado gluhih športnikov v tenisu, ki bo od prvega do 15.maja v Braziliji, odpotoval 26 letni Marino Kegl iz Murske Sobote kot član slovenske reprezentance in član Železničarskega teniškega kluba Maribor. Marino Kegl je na zadnjih olimpskih igrah v Turčiji leta 2017 osvojil četrto mesto, leta 2021 je na evropskem prvenstvu v Grčiji osvojil bronasto medaljo, na letošnje olimpijske igre pa odhaja kot tretji igralec na svetovni teniški lestvici gluhih športnikov. Z njim bo potoval tudi njegov trener in oče Darko Kegl.

Na državnem namiznoteniškem prvenstvu za člane in članice do 21 let starosti v Rakeku so bili znova med dobitniki medalj trije igralci puconskega Namiznoteniškega kluba Kema Murexin. Kadetinja Ema Crnkovič je v dvojicah z Vito Kocjančič iz izolskega Arrigonija zasedla drugo mesto, Blažka Harkai pa je s Saro Tokič iz Letrike iz Vrtojbe zasedla tretje mesto. Med mlajšimi člani je v dvojicah Nino Šegula iz puconske ekipe z Mihaelom Kocjančičem iz Kajuha Slovana osvojil tretje mesto.

V 22. kolu prve slovenske mladinske nogometne lige je Mura v Murski Soboti premagala Aluminij iz Kidričevega z rezultatom 3:1. Za Muro so dosegli zadetke: Alen Novak, Jaka Demšar in Matija Cener; za Aluminij pa Klemen Kozjak. Na lestvici je Mura na 12. mestu z 18.točkami. V kadetski konkurenci je bil Mura boljša od Aluminija z 2:0. Za Muro sta dosegla zadetka: Vid Štefanec in Niko Kasalo, slednji je z 22. zadetki tudi v vodstvu strelcev prve kadetske lige. Na lestvici je Mura na šestem mestu z 39. točkami.

V 13. kolu mednarodne zahodne Goričke lige v malem nogometu so bili doseženi tile rezultati: Večeslavci – Jezero Krašči 5:2, Gornji Slaveči – Mladost Pertoča 9:3, Sveti Jurij – Dolič 2:2, Gornji Senik je bil prost. Na lestvici vodijo Gornji Slaveči s 25.točkami pred Gornjim Senikom, ki jih ima 24 in Doličem, ki je zbral 21 točk. Naslednjo 14. kolo bo na programu v soboto 30.4. z izjemo tekme Jezero Krašči – Gornji Senik, ki bo na programu že v sredo 27. aprila ob 18.30.