Domov

Šport

25 julija 2017 Šport


Na evropskem strelskem prvenstvu v azerbajdžanskem  Bakuju je  imel Robi Markoja iz Gomilice član slovenske strelske reprezentance prvi tekmovalni nastop. V streljanju z malokalibrsko puško leže je nastreljal 611,1 kroga, kar je bilo v  neugodnih vetrovnih razmerah na prvenstvu dovolj za 26. mesto.

V turškem Samsunu pa je slovenska košarkarska reprezentanca  na 23. olimpijadi gluhih premagala Kenijo z rekordnim rezultatom 10:7:39. Za slovenske košarkarje je zadel največ točk  Šime Mrša 25, soboški košarkar Damjan Šebjan pa je proti Kenijcem zadel štiri točke.  V  četrtfinalu olimpijade čaka slovensko reprezentanco reprezentanca Litve, ki je bila najboljša v svoji predtekmovalni skupini.

24 letni nogometaš Erik Janža iz Puževec, bo v novi   sezoni 2017/2018 igral za prvoligaško nogometno ekipo Pafosa na Cipru, kamor je že odpotoval tudi Mitja Lotrič  z Vaneče.  Povejmo, da je Erik Janža  odigral za  Muro 76, Domžale 66 in Maribor 33 prvoligaških tekem ter  da ima tudi 8 nastopov za reprezentanco U – 21 in enega za člansko reprezentanco. Ekipo Pafosa trenira slovenski  trener  Luka Elsner.

 

V prijateljski mednarodni nogometni tekmi je članica druge lendavske nogometne lige  Zvezda iz Doline gostila madžarsko ekipo Szent Gyorgyvolgy in zmagala z rezultatom 4:2. Za  Dolino sta dosegla po dva zadetka: Davor Hozjan in Tomislav Šoš.

Tretjeligaška nogometna ekipa Hotize  je gostovala  pri ekipi Poleta v Svetem Martinu na Muri na Hrvaškem. Ekipa Poleta je zmagala z rezultatom 3:2 potem, ko je že ob polčasu vodila z 2:0. Za Hotizo sta dosegla zadetka: Boštjan Zelko in Robert Skoliber.

V pripravljalni nogometni tekmi so Križevci novi člani prve soboške medobčinske nogometne lige premagali  tretje ligaško ekipo GMT Bogojino z rezultatom 3:1. Za varovance trenerja Križevec  Marjana Rajbarja  so dosegli zadetke: Boštjan Šlihthuber, Borut Godvajs z avtogolom in Aljoša Vőrőš; za  GMT Bogojino, ki jo trenira Štefan Ivanič pa je dosegel častni zadetek Gorazd Ošlaj.