Domov

ŠPORT

8 maja 2022 Aktualno Novice Šport


Na mednarodnem strelskem tekmovanju z malokalibrsko puško 3 x 20 po skrajšanem sistemu, sta v Budimpešti Rajmond Debevec in Robert Markoja s 584 krogi dosegla nov državni rekord. Debevec se je uvrstil na 11. in Markoja z enakim rezultatom na 12. mesto.

V prvi finalni tekmi končnice državnega prvenstvi v košarki za članice je v Celju ekipa Cinkarne Celje, aktualna državna prvakinja, premagala Triglav iz Kranja z rezultatom 62:51. Za Celjanke je igrala 36 minut tudi Blaža Čeh iz Rakičana in k zmagi prispevala 8 točk. Naslov prvaka bo osvojila ekipa, ki bo prva zbrala tri zmage.

V Ljutomeru je bilo po dveletnem premoru 25. državno prvenstvo v tvirlingu, ki združuje tehnike baleta, gimnastike, plesa na glasbo in vrtenja posebne twirling palice in kjer so se odlično odrezale tudi ljutomerske tekmovalke. Med novinci starimi do 7 let je zmagala Nika Kociper, druga med novinci do 8 let je bila Maja Habjanič. Med mladinci C razreda sta Lorena Viher in Izabel Blažič zasedli prvo mesto, tretja pa je bila v kategoriji freestyle Sara Kustec. Med člani B razreda sta bil v parih drugi Tia Budja in Lucija Mesarič, tretje mesto pa je pripadlo še ljutomerski ekipi »Team«. Med mladinci v C razredu sta bili tretji Lorena Viher in Izabel Balažič.

V Ljutomeru se je v četrtek začelo 19. državno prvenstvo v elektronskem pikadu. Prvi dan prvenstva je kategoriji »Triple mix« ekipa Gabrijelovega barčka iz Vučje vasi v postavi: Nataša Kranjc, Boštjan Karo in Darko Iskra zasedla drugo mesto, Bar baza I iz Logarovec v postavi: Matej Belcl, Simon Kapun in Rok Heric pa je bila tretja. Med ženskami je zmagala Tina Dolničar iz Makol in med člani Benjamin Pratnemer iz Hoč, tretji je bil Andrej Gorjak iz Top Gun Grlave. Tudi drugi dan tekmovanja sta zmagala Tina Dolničar pri članicah in Benjamin Pratnemer pri članih, drugi pa je bil Damir Hajdinjak iz Pikado kluba Friend’s team Sveti Jurij na Goričkem. Prvenstvo pikadistov v Ljutomeru bo trajalo do nedelje.

V uvodni nogometni tekmi 17. kola v prvi soboški medobčinski nogometni ligi je v Murski Soboti veteranska ekipa Mure presenetila vodilno ekipo Serdice Kleparstva Šinko z izidom 1:1. Trener Serdice je Slobodan Djurić, zadetek za Goričance pa je dosegel v 28. minuti Uroš Bagari. Za Muro je izid izenačil Dejan Vrečič v 55. minuti. Po nepopolnem 17. kolu vodi Serdica z 41. točkami, Mura, ki jo vodi Goran Gutalj pa ima na 7. mestu 26 točk.