Domov

ŠPORT

8 maja 2022 Aktualno Novice Šport


V 3. kolu 24. olimpijade gluhih teniških igralcev v Braziliji je Marino Kegl iz Murske Sobote kot član slovenske reprezentance premagal Emira Vantasevera iz Turčije, v nizih dvakrat s 6:0. V četrtfinalu teniškega turnirja v Braziliji bo Marino Kegl v ponedeljek igral proti Mikaelu Laurentu iz Francije.

V 30. kolu ciprske nogometne lige je Omonia premagala AEL Limasol s 3:2. Za poraženo ekipo Limasola je dosegel oba zadetka Amadej Maroša. Na lestvici v skupini lige za obstanek je Omonia na prvem in skupno sedmem mestu s 46. točkami, AEL Limasol pa na drugem, oz. skupno 8. mestu z 41. točkami.

V 19. kolu prve slovenske ženske nogometne lige je Nona Pomurje Beltinci na stadionu v Beltincih premagala Radomlje s 6:1, čeprav so gostje v prvem polčasu vodile z 1:0. Za Pomurke so dosegle zadetke: Špela Kolbl 3 ter Noele Vilčnik, Kaja Korošec in Margit Kosirnik z avtogolom; za Radomlje je dosegla zadetek Zala Koštrun.

V 28. kolu 2. slovenske nogometne lige je Jadran v Dekanih premagal Klimo Tratnjek Beltince s 4:1. Za ekipo Jadrana so dosegli Malik Bah, Kristijan Meštrić, Gal Zorko in Patrik Bardon; za Beltinčane je dosegel častni zadetek Stian Džumhur.

V prvi dveh odigranih tekmah 18. kola pomurske nogometne lige je Avto Rajh Ljutomer premagal Aluvar Gančane s 6:0, Radenska Slatina pa je premagala Hungarikum Olimpijo iz Dolge vasi s 7:0.

V 17. kolu prve soboške medobčinske nogometne lige so igrali takole: Roma Vanča vas – Cven 0:6, Apače – Radgona 0:4 in veterani Mure – Serdica Kleparstvo Šinko 1:1.

Na olimpijskem strelišču Kazje pri Sežani so včeraj na tekmi 3. kola slovenskega pokala strelci v trapu opravili tri serije. Med člani po treh serijah je na drugem mestu Evgen Pap s 65. zadetki, Boštjan Maček, oba iz Strelskega društva Štefan Kovač iz Murske Sobote, ima na 8. mestu 63 zadetkov, Tadej Kostanjevec iz Gornje Radgone in Denis Pojbič iz Murske Sobote pa imata na 10. in 11. mestu po 62 zadetkov. Med mladinci vodi po treh serijah Lan Maček s 64. zadetki, Rene Maček pa je na drugem mestu zadel 60 tarč. Danes čakata strelce še dve seriji.

V Puconcih sta bili v soboto prvi dve tekmi končnice državnega prvenstva v namiznem tenisu. Prvič so v finalu nastopila dekleta Keme-Murexina, člani pa znova po letu 2016. V ženskem dvoboju je ekipa Kajuha Slovana premagala ekipo Keme-Murexina s 5:0. Za Kajuh Slovan so zmagale: Tjaša Novak in Lara Opeka dvakrat in enkrat Enya Moltara; za puconsko ekipo so igrale: Ema Crnković, Blažka Harkai, Ana Kovačec in Živa Dogar.
V moškem dvoboju je v Puconcih ekipa Športnega društva SU iz Novega mesta premagala Kemo-Murexin s 5:1. Za Pucončane je zmagal Tomaž Pelcar, igrala pa sta še: Luka Norčič in Damjan Zelko; za ekipo iz Novega mesta sta po dvakrat zmagala Jure in Uroš Slatinšek in enkrat Jožko Omerzel.
V prvi kvalifikacijski tekmi za uvrstitev v prvo slovensko namiznoteniško ligo je v Zalogu Vesna premagala II. ekipo Keme-Murexina s 5:3. Za Vesno sta po dvakrat zmagala veteran Bojan Pavič in Filip Kolle ter enkrat Taj Lavrič; za Pucončane je dvakrat zmagal Nino Šegula in enkrat Jure Smodiš.


Na pokalu Slovenije v preskakovanju ovir v Dogošah pri Mariboru je Katarina Fišer iz Murskih Črnec, članica Športnega društva Hiša konj iz Pernice, s konjem Maugataiem na višini 1,15 m zasedla drugo mesto in to brez kazenskih točk. Tudi drugi nastop s konjem Maugataiem na višini 1,1m je opravila brez kazenskih točk, tam pa zasedla deseto mesto.

V Hočah je bilo v organizaciji Judo kluba Apolon 4. mednarodno tekmovanje v judu, na katerem je nastopilo 800 judoistov iz 17. držav. Na tem množičnem tekmovanju so bili uspešni tudi pomurski judoisti. Iz Judo kluba Murska Sobota je med mlajšimi deklicami v svoji težnostni kategoriji zmagala Lana Kardoš, med mlajšimi kadeti pa je bil tretji Klemen Vinkovič. Med tekmovalci Judo kluba Klima Tratnjek Beltinci je bil med mlajšimi kadeti Matic Vehab tretji in med mlajšimi kadetinjami Veronika Horvat druga. Iz Judo kluba Lendava sta bili med mlajšimi deklicami drugi Pika Breznik in Zoja Makoter in med mlajšimi kadetinjami tretja Lana Škraban. Iz Judo klub Križevci je bila Maša Slavinec tretja, Anemarie Feuš iz ljutomerskega Partizana, obe med kadetinjami, pa druga.

Karate klub Tromejnik je v Kuzmi na Goričkem pripravil 27. odprto državno prvenstvo S.K.I.F zveze za osnovne in srednje šole. Med 16 osnovnimi šolami je zmagala Osnovna pola Janka Glazerja iz Ruš pred Osnovno šolo Kuzma, tretja je bila Osnovna šola Grad in šesta Osnovna šola Sveti Jurij na Goričkem. Med sedmimi srednjimi šolami je zmagala Biotehnična šola Maribor pred I. gimnazijo Maribor z Emilijo Maleno Martinuzzi pred Gimnazijo Murska Sobota z Renejem Fujsom, šesta pa je bila Srednja prometna šola Maribor z Leo Rituper.