Domov

Šport

26 januarja 2017 Šport


V prvi četrtfinalni odbojkarski tekmi za slovenski pokal so igralci ACH Volleya  v Ljubljani premagali soboško Panvito Pomgrad s 3:0. Za soboške odbojkarje so največ točk zadeli: Aljoša Bogožalec 14, Jernej Detela 10 ter Jakob Rojnik in Gorazd Flisar po 5 točk; pri ACH Volleyu  se je odlikoval grški korektor Apostolus Armenakis s 17.točkami. Povratna pokalna  tekma bo v sredo 8. februarja v Murski Soboti, v soboto 28. januarja ob 19.uri  pa bodo soboški odbojkarji pred domačimi gledalci  v  16. kolu prve slovenske lige igrali proti kranjskemu Triglavu.

 

V 8.kolu 2. slovenske kegljaške lige, vzhod so kegljavke Nafte iz Lendave na kegljišču v Radencih premagale Ruše s 5:3. Pri Nafti so največ kegljev podrle: Sonja Sapač  517,  Sidonija Stanič 487 in Slavica  Hozjan 481 kegljev; pri gostjah iz Ruš je Helena Podgornik podrla 494 kegljev. Na lestvici vodi Slovenj Gradec z 12.točkami, Nafta je na drugem mestu zbrala 8 točk.

 

V 9.kolu pomurske košarkarske lige  je Prleški študentski klub  Ljutomer  v Beltincih premagal Sistemorg z rezultatom  74:61. Za Ljutomerčane je k zmagi največ točk prispeval: Andrej Copot 25; pri Beltinčanih pa je  Leon Zver dosegel 21 točk. V drugem srečanju je   Lindau v Lendavi premagal  Tropicano iz Bistrice  z 52:43. Za Lendavčane je k zmagi  Stanko Tuksar prispeval 23 točk; pri Bistričanih pa  se je odlikoval Uroš Pavel z 9.točkami. Na lestvici vodi Košarkarsko društvo Nona iz Murske Sobote, ki je bilo  v 9. kolu prosto.

 

V Murski Soboti je bila popoldne slovesna razglasitev najboljših športnikov in ekip v letu 2016 v Mestni občini Murska Sobota. Med člani je osvojil naslov športnika leta  rokoborec Jure Kuhar pred kixbokserjem  Tilnom Djafićem in odbojkarjem Gorazdom Flisarjem.   Med članicami je zbrala največ glasov gimnastičarka Asja Benčec pred plesalko Tjašo Gazdag in karateistko Fiono Zečiri.

Med  športnimi društvi v individualnih  športnih panogah  je zmagalo Rokoborsko društvo Sobota pred Plesnim klubom Zeko in Šahovskim društvom Radenska Pomgrad.

 

Med ekipami v kolektivnih športnih panogah je v moški konkurenci zmagal Odbojkarji klub Panvita Pomgrad pred Nogometno šolo Mure in Košarkarskim klubom Radenska Creativ. V ženski konkurenci je med športnimi ekipami zmagal Ženski košarkarski klub Pomurje  pred  Ženskim odbojkarskim klubom Sobota in Namiznoteniškim klubom Sobota. Posebno nagrado  soboške športne zveze je  za  mednarodne  športne dosežke dobil akrobatski motorni pilot Peter Podlunšek. Več o izboru športnikov leta v Murski Soboti bomo poročali jutri in v nedeljskem športnem popoldnevu.