V etru
Nedeljska kuhinja
Domov

Šport

26 julija 2017 Šport


Na 23. olimpijskih igra gluhih športnikov v turškem Samsunu, kje  sodeluje  3500 športnikov v 21 športnih panogah ,  za slovenske športnike tokrat ni bil uspešen dan. V četrtfinalu košarkarskega turnirja je Litva premagala Slovenijo z rezultatom 80:74 in Slovenci so tako ostali brez polfinala in borbe za medalje. Za slovensko reprezentanco je Saša Lukič zadel 25 točk, Damjan Šebjan iz Murske Sobote pa je zadel štiri točke.    Slovenska reprezentanca se bo v nadaljevanju turnirja borila za uvrstitev od 5. do 8. mesta.

N polfinalu teniškega turnirja na olimpijskih igrah gluhih športnikov   je  Andrez Varquez iz Ekvadorja premagal  slovenskega reprezentanca Marina Kegla  doma iz Murske Sobote  z rezultatom 6:3, 4:6 in 6:4.  Kljub porazu  je soboški tenisač Marino Kegl dosegel svoj največji uspeh ,saj je na minuli olimpijadi zasedel  9. mesto.   V petek taka čaka   Marina Kegla še dvoboj za bronasto medaljo.

V azerbajdžanskem Bakuju  poteka evropsko prvenstvo v strelstvu. Edina pomurska strelka  Jasmina Maček  iz Bodonec je v streljanju na glinaste golobe zadela 62 tarč ,kar je bilo v močni mednarodni konkurenci dovolj za  25. mesto.   V streljanju z malokalibrsko puško 3 x 40 je Robi Markoja iz Gomilice  osvojil 57. mesto; tako je zadel 371 krogov kleče, 386 leže in 359 stoje.

Selektorica ženske nogometne reprezentanca U – 19  Petra Mikeln je na reprezentančna priprave, v Nogometni center Brdo ki bodo trajale do  petka 28. julija povabila tudi dve igralki Ženskega nogometnega kluba Teleing GMT Pomurje. Povabilo sta dobili: Sara Makovec in Tinkara Frangež.  Reprezentanca  Slovenije se pripravlja za letošnje kvalifikacije za nastop na evropskem prvenstvu, ki bodo med 18. in 24. oktobra na njih pa bodo sodelovale reprezentance Anglije, Walesa in Kazahstana.

V  pripravljalni nogometni tekmi  je drugo ligaška ekipa  soboške Mure gostovala v Kuzmi na Goričkem in tam premagala tretje ligaško ekipo Tromejnika Gostišče Sukič z rezultatom 3:0.  Za Muro so dosegli zadetke: Luka Bobičanec v 40. minuti, Nikola Banjac  v 48. minuti in Žan Karničnik v 75. minuti srečanja.  Naslednjo tekmo bo Mura igrala v nedeljo 30. julija ob 18.uri v športnem parku v Beltincih, ko bosta Mura in Lušt Beltinci igrala finalno  tekmo za naslov pokalnega prvaka v soboški medobčinski nogometni zvezi.

Nogometaši Dobrovnika člani prve lendavske medobčinske nogometne lige  bodo v novo sezoni igrali v močno spremenjeni sestavi. Tako so klub zapustili: Rajko Horvat, Matjaž Piberčnik, Mihael Fordan, Žan Hozjan, Simon Sekereš in Moris Baša. Nogometni klub Dobrovnik pa so okrepili: Patrik Solarič, Benjamin Gjergjek, Ladislav Somi; iz sosednje Madžarske pa so prišli: Istvan Dezső, Joszef Horvath, Lslo Papp in Balasz Horvath.  Med pripravami bo Dobrovnik igral pet prijateljskih teke, prva bo v nedeljo 30. julija proti Dokležovju članu prve soboške medobčinske nogometne lige.

Ribiško društvo Zalabakša na Madžarskem je pripravilo 24 urno ribiško tekmovanje na katerem je sodelovalo 24 ribičev iz Madžarske in Slovenije. Znova so se odlično odrezali lendavski ribiči, ki so osvojili kar tri medalje.  Prvo mesto je osvojil Danijel Tkalec s 128 kg ulovljenih rib, drugi je bil Tamaš Lebar s 63 in tretji  Jože Litrop , vsi iz Lendave z 60 kg ulovljenih rib.