V etru
Nočni glasbeni program
Domov

Šport

31 julija 2017 Šport


Deveti  dan evropskega strelskega prvenstva s puško velikega kalibra leže na 300 metrov v azerbajdžanskem Bakuju  je reprezentanca Slovenije  v postavi: Rajmond Debevec iz Olimpije , Robi Markoja  iz  Strelskega društva Štefana Kovača iz Turnišča  in Dušan Ziško s  Kolomana Flisarja s Tišine zadela 1769 krogov in osvojila srebrno medaljo. V posamični konkurenci je bil Rajmond Debevec  tretji, Robi Markoja peti in Dušan Ziško 29.ti. Prvenstvo v Bakuju  bo trajalo še  do petka 4. avgusta.

Na 49. mednarodni  nagradi Kranja v  kolesarstvu je med člani na  157 km dolgi progi zmagal Matej Mugerli, tretji najboljši slovenski kolesar je bil Primož Obal s Pertoče, ki se je uvrstil na 8. mesto v času zmagovalca 3:30,21. Med mladimi kolesarji je v kategoriji dečkov »A«  zmagal Luka Jablanovec iz Kolesarskega kluba Tropovci ,kar je njegova tretja letošnja posamična  zmaga.

V uvodni tekmi evropskega hokejskega  prvenstva Challenge III je v Zelini slovenska ženska  reprezentanca  v hokeju na travi izgubila uvodni dvoboj proti favorizirani Švici, ki je kandidat za prvaka z rezultatom 18:0. Danes ob 18.30 bodo Slovenke igrale v Zelini proti Hrvaški. V Lipovcih pa se danes začenja turnir moških hokejskih reprezentanc. Slovenija bo zvečer ob  18.uri igrala uvodno srečanje proti reprezentanci Gibraltarja.

V Subotici je bil včeraj kasaški dvoboj  med Slovenijo in Srbijo, kjer je nastopilo za vsako državo po šest kasaških voznikov.  Za Slovenijo je v dvoboju zmagal z Aline Du Fosse Branko Seršen, tretji  pa je bil Usselle du Loir pod taktirko  Jožeta Sagaja. V kvalifikacijah  dirke Dužijanca je v kvalifikacijah in v finalu zmagal Tars star pod taktirko Jožeta Sagaja  s kilometrskim časom 1:14,4. V uvodni dirki je  v Subotici  zmagal Isaac na vajetih Marka Slaviča.

V tretjem kolu prve ruske nogometne lige  sta se pred 6300 gledalci sta Ural in Ufa  v Jekaterinburgu razšla brez zmagovalca ob izidu 1:1. Za Ural je v 88. minuti pomagal pri izenačuječem zadetku Gregor Balažic iz Murske Sobote.

V finalni nogometni tekmi  za pokal Medobčinske nogometne zveze Murska Sobota je  Mura v Beltincih  šele po 11 metrovkah  s 6:4 premagala Lušt Beltince. Pred 1800 gledalci je bil izid tekme v rednem delu 1:1; za  Beltinčane je dosegel vodilni zadetek v prvem polčasu Jan Kristl v drugem polčasu pa je za Muro izid izenačil Žiga Korus. V streljanju 11 metrov pa so Beltinčane zadeli: Tadej Apatič, Goran Šnajder in Luka Ciglarič, žal ni bil uspešen Jan Hartman; za Muro pa so zadeli iz 11 metrov: Arpad Vaš, Nik Lorbek, Alen Kozar, Mihael Karas in Amadej Maroša. Obema ekipama je predsednik soboške nogometne zveze Danilo Kacjan podelila pokala, od aktivnega igranja nogometa pa se je poslovil vratar Beltinčanov Stanislav Kuzma.

V prijateljski nogometni tekmi je tretjeligaška ekipa Rakičana premagala Goričanko iz Rogašovec s 4:3. Za Rakičan je dosegel dva zadetka: Aljaž Casar po enega pa Timi Prelec in Sebastjan Škerlak; za Goričanko je dvakrat zadel Vito Suša enkrat pa Igor Horvat.

V Križevcih na Goričkem  je bivši član tretje slovenske lige, vzhod premagal tretje ligaško ekipo Tromejnik Gostinstvo Sukič iz Kuzme z rezultatom 2:1. Za Rakičan sta dosegla zadetka: Alen Jančar in Boštjan Šlihthuber; za Tromejnik pa je dosegel edini zadetek: Mitja Botjak.