Domov

Šport

1 avgusta 2017 Šport


V drugem kolu evropskega prvenstva  Challenge III v hokeju na travi  v Zelini na Hrvaškem je gostiteljska reprezentanca Hrvaške premagala žensko  reprezentanco Slovenije z rezultatom 8:1. Za slovensko hokejsko reprezentanco je dosegla častni zadetek Nikolina Škrilec. Danes je na evropskem prvenstvu Zelini za Slovenijo prost dan , jutri ob  11.15 pa bo Slovenija igrala tekmo tretjega kola proti Litvi.

V Lipovcih na evropskem prvenstvu Challenge IV  v hokeju na travi  je v prvem kolu  moška reprezentanca Gibraltarja premagala  Slovenijo z rezultatom  7:2, že ob polčasu pa je bil izid 5:0 za Gibraltar. Za reprezentanco Slovenije sta dosegla zadetka: Robert Mesarič in Uroš Stanko. Danes ob  18.uri bo Slovenija v drugem kolu igrala proti Cipru,  jutri ob 17.uri pa proti Finski.

Na ponedeljkovi tekmi na evropskem strelskem prvenstvu v  azerbajdžanskem  Bakuju z veliko kalibrsko puško v trojnem položaju  na 300 metrov je reprezentanca Slovenije v postavi: Rajmond Debevec , Robi Markoja in Dušan Ziško  zasedla šesto mesto  s 3412. krogi, zmagala je Francija s 3.472 krogi. V posamični konkurenci je   je zmagal Francoz Alexis  Raynoud s 1167.krogi, Debevec je bil 12. s 1153.krogi, Markoja je osvojil  14 .mesto  s 1148.krogi na 21. mesto pa se je uvrstil Ziško s 1.111. krogi.

Na evropskem atletskem prvenstvu za veterane v Aarhusu na Danskem , sodeluje 3705 atletov iz 40. držav, prvenstvo pa bo trajalo do 6. avgusta.  V drugi tekmovalni disciplini v  teku na 300 metrov z ovirami je Zdravko Mauko – Magi doma iz Melov, član Športnega društva Radenci  kot član slovenske atletske reprezentance v kategoriji nad 60 let starosti v času 49,33 zasedel peto mesto.

V tretji etapi 74. kolesarske dirke po  Poljski je na  161 km dolgi progi zmagal Belgijec Dylan Teuns, ki je progo premagal v času 3:51,41. Najboljši slovenski kolesar v druščini 153.kolesarjev je bil tokrat Simon Špilak iz Tropovec, ki je za zmagovalcem zaostal dve minuti in  22 sekund in se  uvrstil na 31. mesto.

V prijateljski mednarodni nogometni tekmi je Kapca premagala Dolnji Koncovščak iz Hrvaške z rezultatom 6:1. Za Kapco so dosegli zadetke: Teodor Žalik, Marko Pleh, Simona Vida, Beno Balažic , David Antolin in Alan Kramar.

Na 18. športnih igrah krajevnih skupnosti Občine Beltinci  v Športno rekreacijskem centru v Gančanih so  med sedmimi ekipami v  osmih različnih preizkušnjah  zmagali Ižakovci pred Gančani in Beltinci. V tradicionalni igri, v vlečenju vrvi,  so zmagali Ižakovci pred Gančani in Dokležovjem.  V revijalni nogometni tekmi  med  svetniki Občine Beltinci in  legendami beltinskega nogometa pa so bili boljši politiki, ki so zmagali z rezultatom 5:2.

Na 11. memorialu Damjana Vučaka v malem nogometu je  v Strukovcih  med 17. ekipami zmagala ekipa  Vaneče, ki je v finalu premagala Tapetništvo Faršang  iz Murske Sobote  z rezultatom 3:1. V tekmi za tretje mesto so Puconske legende premagale Pečarovce z rezultatom 3:2. Na turnirju so nagradili tudi najboljšega vratarja Fabijana Cipot iz ekipe Puconske legende in igralca turnirja Andreja Lotriča z Vaneče.

Pa še tole; vse nogometne tekme prvega kola v prvi slovenski mladinski in kadetski nogometni ligi, kjer igra  kot novinec tudi soboška Mura  se bodo začele zaradi ekstremno visokih temperatur šele 12. avgusta z drugim kolom.  Mura bo tako   z mladinci in kadeti igrala  prvo tekmo  drugega kola  12. avgusta v Krškem in zaostalo tekmo  prvega kola    23. avgusta v Murski Soboti proti  Mariboru.