V etru
Najlepše želje s čestitkami in pozdravi / Alboom
Domov

Šport

2 avgusta 2017 Šport


Na mednarodnem polovičnem triatlonu Challenge Praga 2017, ki je bil sestavljen iz 1,9 km plavanja po reki Vltavi, 90 km kolesarjenja po okoliških hribih in 21,1 km teka po praških ulicah so  merili moči  tudi trije člani Kolesarskega kluba Tropovci.  Med 905 tekmovalci iz 25 držav je   v svoji starostni kategoriji  bil Dušan Fister uvrščen na 11. mesto, Karin Fister je bila 13., Iztok Fister pa  se je uvrstil na 23. mesto v svoji starostni kategoriji.  V absolutni konkurenci med ženskami se  je  Karin Fister uvrstila na 64. mesto.

V azerbajdžanskem Bakuju so prekmurski strelci končali svoje nastope na evropskem  strelskem prvenstvu. V zadnji tekmovalni disciplini  3 x 20 standard  je reprezentanca Slovenije v postavi: Rajmond Debevec, Robi Markoja in Dušan Ziško osvojila šesto mesto. Rajmond Debevec iz Olimpije je bil četrti,  Robi Markoja iz Strelskega društva Štefana Kovača iz Turnišča 15. in Dušan Ziško iz Kolomana Flisarja s Tišine 19. Največja dosežka predstavljata za  pomurske strelce  predstavljata srebrna medalja Jasmine Maček iz Bodonec s Tomažem Blazinškom iz Ormoža v mešanih ekipah v trapu ter srebrna medalja moške ekipe v streljanju s puško velikega kalibra  300 metrov leže ,kjer sta streljala tudi Robi Markoja in Dušan Ziško.

V  četrti etapi mednarodne kolesarske dirke po Poljski dolgi  238 km je zmagal Avstralec Caleb Ewan. Med slovenskimi kolesarji je bil najbolje uvrščen  Luka Mezgec na 27. mestu, slabo pa se je tokrat v težavnih razmerah odrezal Simon Špilak iz Tropovec, član ruske Katjuše, ki je bil uvrščen na  148. mesto, po štirih etapah pa vodi  Slovak Petera Sagan, Simon Špilak pa je uvrščen na   69. mesto.

V Ljutomeru so ob 61. prazniku Občine Ljutomer  izdali Monografijo z naslovom: Miroslav Steržaj – velikan kegljaškega športa, katere avtorici sta dr. Simona Menoni Muršič in Manica Hartman. Miroslav Steržaj ni bil samo izjemen kegljač za kar je med drugim  dobil Bloudkovo nagrado in plaketo ampak tudi uspešen gospodarstvenik, kulturnik  in politik.  Steržaj je v svoji aktivni kegljaški karieri na svetovnih in evropskih prvenstvih zbral 17 medalj od tega sedem zlatih, pet srebrnih in pet bronastih.

V prijateljski mednarodni nogometni tekmi so nogometaši Grada premagali  avstrijsko nižje ligaško ekipo Minihofa z rezultatom 6:0. Za Grad so dosegli zadetke: Niki Huber Buček dva  ter po enega Aleš Lebar, Vedran Lazarević, Andrejek Sabolcz in Simon Sukič.   Nogometni klub Grad pa se  že pripravlja, da bo v soboto 12. avgusta pri Gradu na Goričkem proslavil 50 letnico Nogometnega kluba Grad na Goričkem.

V Veliki Polani  so  v okviru številnih aktivnosti v okviru Pomurskega poletnega festivala  predstavniki pomurskih medijev igrali  prijateljsko nogometno tekmo proti predstavnikom pomurskih občin.  Novinarska reprezentanca je zmagala z rezultatom 7:3 zanjo pa sta po dvakrat zadela: Janez Breznik, Bojan Kreslin ter po enkrat Casar, Gomboc in Berlak z avtogolom; za ekipo pomurskih občin  so dosegli zadetke: Kolenko, Širec in soboški podžupan Boštjan Berlak.