V etru
Oaj kak san zlüfto, oddaja o športu
Domov

Šport

3 avgusta 2017 Šport


V predzadnji  tekmi v hokeju na travi   na evropskem prvenstvu Challenge III v Zelini na Hrvaškem  je  ženska reprezentanca Litve premagala pomlajeno reprezentanco Slovenije z rezultatom 19:1. Edini zadetek za slovensko reprezentanco je,  ob 34.stopinjah Celzija ,  dosegla Petra Dervarič.  Jutri zadnji dan  evropskega prvenstva,  bo Slovenija igrala še proti reprezentanci Turčije.

V Lipovcih  poteka  danes  četrti dan evropskega prvenstva Challenge IV v hokeju na travi  za člane.  Točno  ob 17.uri  je začela  Slovenija  igrati  predzadnjo tekmo proti reprezentanci Finske, ki je še brez zmage. Včeraj je v Lipovcih  Madžarska premagala Ciper z rezultatom  3:2. Prvenstvo v Lipovcih bo končano  v soboto 5. avgusta.

Nogometaši Maribora so si  šestič v klubski zgodovini  po zmagi proti islandski ekipi  Hafnarfojőrdur  z 1:0 zagotovili evropsko jesen.  Zmagoviti  zadetek je podobno kot na prvi tekmi dosegel  Brazilec Marcos Tavares. Za Mariborčane je igral do  77. minute tudi  edini prekmurski igralec Damjan Bohar doma iz Mačkovec.

Na zadnjem srečanju z novinarji pred petkovim začetkom nove sezone v 2. slovenski nogometni ligi  je Nafta 1903  v Lendavi  preko člana upravnega odbora Igorja Magdiča in trenerja Franc Fridla predstavila novo kadrovsko podobo Lendavčanov. Fridlov pomočnik bo  Mihael Premuš in trener vratarjev Stanislav Kuzma. Ekipo  je okrepilo šest igralcev: Žiga Živko, Florijan Raduha, Leon Levstik, Leon Lüštek,  Liridon Osmanaj in Grabant  Bence. Kakšno ekipo ima Nafta za sezono 2017/2018 bo znano že v petek zvečer ob 20.uri , ko bo Nafta gostila lanskega podprvaka lige Roltek Dob.  Farmtech iz Veržeja bo  v soboto ob 17.30 v Veržeju gostil ekipo Jadran Dekani, Mura pa bo ob istem času gostovala na Koroškem pri Fužinarju.

V peti etapi mednarodne kolesarske dirke po Poljski dolgi 130 km je zmagal Nizozemec  Danny Van Poppel v času 2.:99:44. Najboljši slovenski kolesar je bil Kamničan Luka Mezgec , ki je bil drugi. Tropovčan Simon Špilak,  v majici ruske Katjuše,  se je uvrstil na 97. mesto.

Iz Kasaškega kluba Ljutomer  smo danes dobili uradno obvestilo, da so nedeljske kasaške dirke,  s kvalifikacijami  za letošnji kasaški derbi,  odpovedane in bodo na programu z enakim programom prihodnjo nedeljo 13. avgusta. Vzrok odpovedi kasaških  dirk je  v previsokih temperaturah in prepovedi prometa z živalmi.