V etru
Nočni glasbeni program
Domov

Šport

17 avgusta 2017 Šport


Potem ko so v torek nogometaši Lušta Beltincev izgubili proti Aluminiju z 0:3, Hotiza pa proti Krki z 1:2, so bili včeraj v prvem krogu tekmovanja za pokal Nogometne zveze Slovenije na delu še nogometaši Mure in lendavske Nafte.

V Murski Soboti je Mura pred okrog 500 gledalci premagala drugoligaško ekipo  Zarice iz Kranja z rezultatom 5:2, ob polčasu je bilo 2:1. Za Muraše je tri zadetke dosegel Amadej Maroša (enega iz enajstmetrovke), po enkrat pa sta bila uspešna še Žan Karničnik in Luka Bobičanec. Za goste, ki so na tekmi sicer povedli že v 2. minuti srečanja, sta zadela Matic Ahačič in Tom Žurga iz 11-metrovke.

Celje je v Lendavi pred 400 gledalci premagalo Nafto 1903 z rezultatom 2:1. Celjani so z 2:0 povedli preko Luke Šušnjare in Rudija Požega Vancaša, ob koncu srečanja pa je Liridon Osmanaj zadel za Nafto in znižal rezultat na končnih 2:1.

Na mednarodnem teniškem turnirju v  ameriškem Cincinnatiju je Andreja Klepač, članica soboškega teniškega kluba , s špansko soigralko  Mario Jose Sanchez Martinez  v ženskih dvojicah končala svoj nastop v drugem kolu. Po zmagi v prvem kolu glavnega turnirja sta bili v drugem kolu od Klepačeve boljši peti nosilki Madžarka Timei Babos in Čehinja Andreia Hlavačkova z rezultatom 6:2, 6:7 in 7:10. Na tem turnirju je  se je  v igri dvojic morala Velenjčanka Katarina Srebotnik posloviti že v prvem kolu.

Na območju Medobčinske nogometne zveze Murska Sobota so bile odigrane sočasno s članskimi  tudi mladinske pokalne  nogometne tekme prvega kola.   Doseženi so bili naslednji rezultati: Beltinci – Radgona 0:2, Tromejnik Kuzma – Grad 5:6, Bakovci – Križevci 2:8, Ljutomer – Slatina Radenci 2:1, Čarda Martjanci – Goričanka Rogašovci 6:5.

Nogometni klub Rakičan bo to soboto in nedeljo 19. in 20. avgusta pripravil v Rakičanu mednarodni nogometni turnir za mlade nogometaše.  V soboto bodo nastopili 13 letniki,  v nedeljo pa mladi starostnih kategorij U – 9 in U – 11. Skupno bo v dveh dneh v Rakičanu sodelovalo 330 mladih nogometašev iz Srbije, Hrvaške in Slovenije.

Na 12. ribiškem tekmovanju za naslov »Car Podgrada 2017« je na ribniku v Podgradu sodelovalo 22 ribičev, ki so  v štirih urah ulovili  115 kg rib. Naslov ribiškega carja za leto 2017 , z najtežjo ulovljeno ribo 3,71 kg,  je osvojil Aleš Sovec iz Orehovcev. Na ribiški tekmi za vse ostale udeležence je zmagal Ivan Hajdinjak iz Vratje vasi z 32,9 kg, drugi je bil Andrej Cimerman iz Plitvice z 11,5 kg, tretji  Ivan Kolmančič  z 10,7 kg, četrti  Bojan Horvat z 10,4, peti  Jakob Kampuš vsi  iz Gornje Radgone  z 9 kg in na šesto mesto se je uvrstil  Damjan Ivanek iz Gančan s 6,9 kg ulovljenih rib.