V etru
Nočni glasbeni program
Domov

Šport

21 avgusta 2017 Šport


Na evropskem prvenstvu v dodgeballu v Glasgowu na Škotskem je Slovenija, z  igralkami in igralci iz Pomurja,  imela dve reprezentanci, ki sta si obe priborili pravico do nastopa na svetovnem prvenstvu, ki bo leta 2018 v New Yorku. Ženska reprezentanca  Slovenije je v odločilni tekmi za bronasto medaljo premagala  Severno Irsko z rezultatom 14:10 in med 11 reprezentancami osvojila tretje mesto. Mešana reprezentanca Slovenije, sestavljena iz članov in članic, je v odločilni tekmi  izgubila proti gostiteljski Škotski z rezultatom  20:8 in se uvrstila na četrto mesto a si je med reprezentancami iz 14 držav vseeno zagotovila nastop na svetovnem prvenstvu.

Športno društvo Bakovci je  med Soboškim jezerom in Mursko Soboto  prvič pripravilo mednarodni Dolgi triatlon 2017 na katerem je bilo treba 1,9 km plavati, 80 km kolesariti in 21 km teči. Med  42 triatlonci iz Avstrije, Hrvaške in Slovenije so se odlično odrezali tudi pomurski triatlonci. V absolutni moški konkurenci je  zmagal Mitja Mori iz Ljubljane, drugi je bil Sebastjan Gergorič iz Murske Sobote.

Med ostalimi pomurskimi triatlonci je bil najboljši  v Albin Cőr iz Gančan, ki je bil 12. in  v svoji kategoriji peti, Dušan Fister je bil v svoji kategoriji  drugi in Iztok Fister tretji.

V svoji   kategoriji  je bil najhitrejši  Štefan Buzeti, vsi iz Bakovec.

Prvič  je sodeloval na  triatlonu Branko Djurinek iz Murske Sobote in bil v svoji kategoriji drugi.

Med članicami je v absolutni konkurenci zmagala  Mojca Hafner iz Škofje Loke, Karin Fister iz Bakovec   je bila tretja in  v svoji  kategoriji  druga.

Med tekmovalci  je bil tudi predsednik organizacijskega odbora Peter Polanič, ki pa je po solidnem plavanju, ko je bil 12. imel težave s kolesom saj mu počila zračnica in zanj je bilo triatlona konec.

Na nogometnem turnirju  romskih ekip iz Balkanskih držav v Vanča vasi je zmagala reprezentanca   Bosne in Hercegovine , ki je v odločilni tekmi za prvo mesto premagala  Srbijo  po streljanju 11 metrovk s 5:3, v rednem delu je bil izid 4:4. Ekipa Rome, ki je zastopala Slovenijo  se je uvrstila na tretje mesto. V  uvodni   tekmi  je  Srbija premagala Romo z rezultatom 7:6 po streljanju 11 metrovk. V drugi tekmi pa je bila od Rome boljša še zmagovalna reprezentanca Bosne  in Hercegovine z rezultatom 3:1.

Drugi dan  dvodnevnega  turnirja mladih nogometašev v Rakičanu z naslovom: »Centeršut 2017« so med 9 letniki zmagali nogometaši Radenske Slatine pred Varaždinom, Rakičanom in  Radgono. Tio Ferencek iz Rakičana je bil najboljši vratar. Med 11 letniki je  je zmagala Mura pred Slovenskimi Goricami  in Gančani. Najboljši  vratar je bil  Maj Drvarič iz Mure in strelec Matej Bukovec iz Gančan. V dveh dneh je v Rakičanu  sodelovalo blizu 330 nogometašev iz Srbije, Hrvaške in Slovenije.

Teniški klub Goričko od Svetega Jurija in Turistična kmetija Ferencovi sta v Kraščih pripravila teniški turnir »Krašči open 2017« na katerem je sodelovalo  18. igralcev. Zmagal je Tomaž Pleteršnik iz Beznovec, drugi je bil Jožef Pintarič iz Večeslavec in tretji David Klar iz Murske Sobote.

Novo sezono  so  v medobčinski malonogometni ligi  začeli tudi radgonski nogometaši.   V prvi radgonski ligi so vodilne Lomanoše premagale Sirjake iz Melov s 7:1. Druga na lestvici Kapela je bila boljša od Tihe vode iz Gornje Radgone s 7:2 tretji Šenekar iz Spodnjih Ivanjec  je premagal Garfield iz Lutverc s 5:2. V drugi radgonski ligi je v prvem kolu Bumefekt iz Lastomerec bil boljši od  Negove s 5:3, drugi Stari hrast iz  Zgornjega Konjišča je   premagal žepovski Porkys s 4:2 tretji na lestvici Lokavec pa je bil je bil boljši od Grabonoša s 3:1.   V tretji radgonski ligi  je vodilni Vrček iz Murščaka v prvem kolu premagal Ivanjševsko Slatino s 4:0.