Domov

Šport

22 avgusta 2017 Šport


Na 29. poletni  univerzijadi v Tajpeju v Tajvanu je končala svoj nastop  kot članica slovenske reprezentance  Lendavčanka  Tadeja Donko. Njen uvodni nastop  v hitrostnem rolanju na 10.000 metrov dolgi progi  si  ni končal po njenih načrtih.  Donkovo se je uvrstila na osmo mesto, vzrok njene malce slabše uvrstitve  je v tem, da je v enem od ovinkov padla a je kljub temu nadaljevala s tekmovanjem. Padec in nekaj šivov pa sta prispevala k temu, da Donkova ne bo mogla tekmovati še v dveh preostalih disciplinah na 1000 metrov in 15 km dolgih progah.  Slovenski študenti so na igrah prisotni z 61. športniki, ki bodo do 30.avgusta merili moči v 13. športnih panogah.

V Ivanič gradu na Hrvaškem je bila na programu 47. kolesarska dirka za memorial Stjepana Grgca. V kategoriji dečkov je na 35,7 km dolgi progi tekmoval tudi Luka Jablanovec član Kolesarskega kluba Tropovci. Jablanovec  se je v močni mednarodni konkurenci  uvrstil na peto mesto. Ta  četrtek  bo Luka Jablanovec odpotoval z  ekipo Adria Mobil iz Novega mesta na etapno dirko Kids tour Berlin.

V zaostalem srečanju  3. kola  2. slovenske nogometne lige je  soboška Mura v Ljubljani pred 750 gledalci premagala ljubljansko Ilirijo z rezultatom 1:0.  Zmagoviti zadetek za Muro je prispeval Amadej Maroša v 63. minuti . Na lestvici vodi Mura z 9.točkami kolikor jih imata tudi ptujska Drava in ljubljanski Bravo a ima Mura najboljšo razliko v zadetkih. Med 16. ekipami je Nafta s 6. točkami na petem in Farmtech iz Veržeja s tremi točkami na 12. mestu. V naslednjem kolu bosta ob v soboto ob 17.uri tekmi: Tabor Sežana-  Nafta in Krka Novo mesto  – Veržej, Mura  bo v nedeljo ob 17.uri v soboški Fazaneriji igrala proti Rogaški, ki je na devetem mestu lestvice.

Na območju Medobčinske zveze Lendava so bile odigrane pokalne nogometne tekme nove sezone. Doseženi so bili tile rezultati: Veterani Nafte – Renkovci 2:3, Kobilje – Malibu Kapca 2:5, Dobrovnik – Petišovci 9:0,  Zvezda Dolina – Bistrica 0:6, Veterani Turnišča – Mostje 1:3 in  Panonija Gaberje – Olimpija Dolga vas 0:6.

V prvem kolu Ravenske lige v malem nogometu na Tišini pa so igrali takole: Vivat Černelavci – Krog 3:2, Kučnica Korovci – Krajna 3:1, Mladinec Murski Črnci – Petanjci 1:2,  Borejci – Mister baby Gederovci 2:1, Dobel Rankovci – Kupšinci 9:1, Tropovci/Tišina – Satahovci 4:4 in Gradišče – Černelavci 2:2.