V etru
Mijmo grede
Domov

Šport

23 avgusta 2017 Šport


Na evropskem prvenstvu v elektronskem pikadu v  Termah Olimje v Podčetrtku je včeraj v posamični konkurenci osvojil naslov evropskega prvaka v disciplini Split score Miha Topolnik iz Križevec pri Ljutomeru, član Pikado kluba Top Gun Kiraly Grlava. Na prvenstvu  tej disciplini je sodelovalo 97 igralcev.  Jutri čaka ekipo Top Gun Kiraly iz Grlave na evropskem prvenstvu  še tekmovanje v moštveni konkurenci, kjer bo v ekipi sodelovalo 8 igralcev, ekipa pa  ima lahko ima tudi pet rezervnih igralcev.

Na mednarodnem  turnirju v odbojki na mivki Medulin open 2017 sta uspešno igrali pomurski odbojkarici Sara Sakovič in Ana Praprotnik Flisar, nekdanji igralki  puconske Keme. Sara in Ana, ki sta na Hrvaškem igrali pod imenom »Bosa team«  sta s svojo  igro prišle do finala , kjer pa  sta bili v srečanju za prvo mesto boljši od njiju  Dunja Milin in Antea Tadić iz Hrvaške  z rezultatom 2:1.

Nogometaši Maribora  so povratni nogometni tekmi  pred 12.000 gledalci v Mariboru premagali izraelsko ekipo Hapoel Beer – Shevo z 1:0 in se tretjič v zgodovini kluba  uvrstili v evropsko ligo prvakov.  Zmagoviti zadetek za Maribor je prispeval  Mitja Viler v 15. minuti tekme. Za Mariborčane je do predzadnje minute   igral tudi Damjan Bohar iz Mačkovec.

Manj uspeha so imeli slovenske ženske nogometne prvakinje igralke ljubljanske  Olimpije, ki jih je v prvem kolu kvalifikacij za ligo prvakinj  v Ljubljani premagal švicarski Zürich z rezultatom 2:1.Za Švicarke je dosegla oba zadetka Lesley Ramser, za Olimpijo pa Adrijana Mori. Za Olimpijo je celo tekmo igrala tudi Pomurka  Tjaša Tibaut bivša igralka Teleinga GMT Beltinci , ki je v letošnji sezoni članica ljubljanskega kluba.

V preostalem srečanju je Minsk premagal Birkirkaro iz Malte kar z 8:0. V petek  bo Olimpija igrala drugo tekmo proti Minsku.

Na kasaških dirkah v Šentjerneju  so v osmih točkah  ljutomerski kasaški vozniki samo enkrat zmagali. V  drugi dirki je to uspelo Jožetu Sagaju starejšemu z Luniko Love, drugi je bil v tej dirki Janko Sagaj z Anino Saxo in tretji Primož Kristl z Just do.  V ostalih dirkah  se je kot gostujoči voznik Kasaškega kluba Krim izkazal v peti  dirki  s prvim mestom  Vito Šadl iz Veržeja, ki je zmagal  z Dono BJ, drugi  je bil v tej dirki Janko Sagaj z Gulianno .V sedmi dirki je bil drugi Breve des Baux pod taktirko Jožeta Sagaja mlajšega. Naslednje  dirke v Sloveniji bodo v nedeljo 27. avgusta v Ljutomeru.

V prvem kolu Ravenske lige v malem nogometu za veterane so najvišjo zmago zabeležili Kupšinci, ki so premagali Vančo vas kar s 17:0.Še ostali rezultati: Tropovci/ Tišina – Buls Apače 4:8, Boračeva – Mister baby Gederovci 2:3, Vietnam 19 Vanča vas – Petanjci 1:6, Večeslavci – Krajna 6:1 in Gradišče – Černelavci 0:5.