V etru
Zimzelenčki
Domov

Šport

5 septembra 2017 Šport


Na svetovnem strelskem prvenstvu v trapu ,ki poteka v Moskvi , sta z nastopom  v mešanih ekipah  – novi olimpijski disciplini,  Jasmina Maček iz Bodonec in  Tomaž Blazinšek  iz Ormoža  končale letošnje nastope.   Mačkova  in Blazinšek  sta na letošnjem evropskem strelskem  prvenstvu v azerbajdžanskem Bakuju osvojila drugo mesto in srebrno medaljo  sta   se tokrat   morala,  med svetovi konkurenco,  med  49. ekipami zadovoljiti s 26. mestom.

V drugem kolu odprtega  teniškega turnirja v New Yorku  je Andreja Klepač, članica soboškega teniškega kluba, s Španko Mario Jose Martinez Sanchez v ženskih dvojicah bila uspešna proti belgijsko – nizozemski dvojici Elise Mertens – Demi Schuurs z rezultatom 2:1, odlični tretji niz se je končal s 7:5.

Med številni priznanji, ki prihajajo  v pomursko pokrajino za dosežke pomurskih športnikov, so bili  včeraj  navdušeni na Osnovni šoli III Murska Sobota saj so  po prijavi na nagradni natečaj za »Najbolj športno osnovno šolo v šolskem letu 2016/2017«  dobili obvestilo, da so dosegli zlato medaljo  in si pridobili naziv »Najbolj  športna osnovna šola v   2016/2017 «.  K takšnemu uspehu   so prispevali odlični rezultati učencev, aktivna udeležba na tekmovanjih, organizacija tekmovanj ter zagnano delo športnih pedagogov. Doslej se je iz pomurske pokrajine   kar nekajkrat uvrstila med najboljše športne osnovne   šole v Sloveniji Osnovna šola I iz Murske Sobote.

Poročali smo že ,da je bil v Murski Soboti v nedeljo 3. memorial Mirka Ungerja v namiznem tenisu, kjer pa so letos tekmovali tudi v »ping pongu« z leseni loparji brez gumijastih oblog. Tudi v tej disciplini so bili uspešni soboški namiznoteniški igralci.  V finalni skupini se je  na prvo mesto se je uvrstil  Tone Marinko pred Božom Mlinaričem, oba iz Male Nedelje, tretje mesto pa je osvojil Vojko Gumilar iz Namiznoteniškega kluba Sobota.   V tolažilni skupini je zmagal Jože Zemljič iz Lenarta, drugi pa je bil Ludvik Lazar iz soboškega kluba.

Na sedežu Medobčinske nogometne zveze Lendava je bil žreb parov za 3. kolo pokalnega tekmovanja. V torek 12. septembra bo tekma Odranci – Nafta 1903, danes pozneje v sredo 13. septembra pa bodo  igrali: Turnišče – Dobrovnik,  Črenšovci – Nedelica in Mostje – Hotiza.

V drugem kolu prve puconske medobčinske lige v malem nogometu so vodilni Košarovci  premagali Romo v Dolini s 7:4. Ostali rezultati: Zenkovci – Vaneča 1:5, Vidonci – Strukovci 0:4, Pečarovci – Breza Brezovci 2:3,  Izvir Gorica – Šalamenci 1:2 in Prosečka vas – Puževci 2:3 V drugi puconski ligi  malega nogometa  so  v 3. kolu vodilni Moščanci premagali  Beznovce z 8:4. Še ostali rezultati: Bodonci – Lemerje 7:3, Dankovci – Vadarci  2:3, Lemerje – Otovci  4:0, Radovci –  Kovačevci  4:1, Poznanovci – Šalamenci B 6:3 in Skakovci – Kuštanovci.