V etru
Zimzelenčki
Domov

Šport

27 januarja 2017 Šport


Na pomurskem prvenstvu osnovnih šol v badmintonu so v Lendavi nastopili mladi iz obeh bregov reke Mure. Lendavčani, ki  so bili organizatorji prvenstva ,  so bili tudi tekmovalno uspešni. Med kategoriziranimi igralci je med  starejšimi dečki  postal pomurski  prvak Tameron Hranilović, med  starejšimi dekleti  je zmagala Kaja Škrban, in med mlajšimi dečki Luka Gavrilović,  med mlajšimi dekleti v skupini  nekategoriziranih   igralk  je zmagala  Sara Tot in med kategoriziranimi Nika Bedić vsi iz Dvojezične osnovne šole I Lendava. Med  starejšimi fanti v nekategorizirani  skupini   je zmagal Matej Semenič Grof iz Osnovne šole Ivana Cankarja iz Ljutomera in med dekleti Tia Vaupotič iz Osnovne šole Križevci. Prvi trije tekmovalci iz pomurskega prvenstva v badmintonu bodo 7.marca sodelovali na državnem prvenstvu.

V Stročji vasi so se na  prvem kadetskem odbojkarskem turnirju v slovenski »B« ligi pod taktirko Mihe Žaliga  odlično odrezali mladi odbojkarji Panvite Pomgrada iz Murske Sobote , ki so se uvrstili na prvo mesto. V prvi tekmi  so  soboški odbojkarji  v pomurskim derbiju premagali  Ljutomer  z 2:0, v drugi tekmi pa so bili boljši še od Mežice prav tako z rezultatom 2:0. Za soboško ekipo so v Stročji vasi igrali: Žan Vori, Niko Benko, Aljaž Kučan, Blaž Bernjak, Žan Bedrač, Dino Vinkovič, Marko Stvarnik , Aleks Rautar in Niko Kovačič.  Tekmovanje se bo nadaljevalo 5. februarja v Murski Soboti.

Na drugem turnirju državnega prvenstva v dvoranskem hokeju  v Murski Soboti sta se v uvodni tekmi predanovski Triglav in Lipovci razšla brez zmagovalca ob izidu 0:0. V drugi tekmi so Lipovci premagali Moravske Toplice s 6:1. Za Lipovce je dvakrat zadel Luka Tinev po enkrat pa: Blaž Legen, Blaž Berden, Aleš Dravec in Luka Vegič; za Moravske Toplice je zadel Luka Rantaša. V tretji tekmi je Triglav premagal Moravske Toplice s 4:1. Za Triglav je dvakrat zadel Nejc Potokar po enkrat pa Alan Nemec in Jernej Horvat, za Moravske Toplice je bil strelec Luka Rantaša. Tretji turnir državnega prvenstva bo v nedeljo 29. januarja v Zeleni dvorani v Puconcih.

V 13. kolu lendavske lige v pikadu je vodilni Bar Matko iz Kapce premagal Extra bar iz Petišovec z rezultatom 15:10 in je še naprej edini  brez poraza. Še ostali rezultati: Mansarda Lendava – Bar Lero Petišovci 18:7, Central Lendava – Boom bar Gaberje – 15:10, Kvatro gal II Lendava – Torcida  Lakoš  13:12 in West Pince . Kvatro gal I Dolina  11:14.