Domov

Šport

8 septembra 2017 Šport


Na evropskem prvenstvu v pikadu v Termah Olimje v Podčetrtku   so slovenski igralci pikada bili izjemno uspešni. Zraven klubskega prvenstva in tekmovanja posameznikov je bilo na programu tudi tekmovanje reprezentanc.  Med 20 reprezentancami je bila moška reprezentanca Slovenije  z Alešem Zadravcem iz Moravskih Toplic tretja, ženska reprezentanca za katero je tekmovala tudi Mojca Škafar iz Ižakovec pa se je uvrstila na peto mesto.

V uvodnem srečanju  6. kola v prvi slovenski nogometni ligi, vzhod  kategorije U – 15 je Maribor premagal Vipol iz Veržeja s 3:0. Za Maribor je dosegel dva zadetka Adriano Bloudek enega pa je k zmagi dodal še Nejc Medved. Na lestvi vodi Maribor z 18.točkami, Mura na četrtem mestu ima na 9 točk in Vipol na 9. mestu ima  pet točk.

V drugem kolu soboške medobčinske veteranske lige v malem nogometu je vodilno Dokležovje premagalo   Sebeborce  z rezultatom 5:2. Še ostali rezultati: Nemčavci – Noršinci 2:1, Borejci – Rakičan 4:6, Bakovci – Mladost Pertoča 5:1, Čarda Martjanci – Rogašovci  1:6,  in Old boys Murska Sobota – Cankova 3:0.

V  Gorički ligi malega nogometa, kjer letos v prvem delu v enotni ligi sodeluje 15 ekip,  so  v drugem kolu vodilni Gornji Petrovci  premagali Šulice z 9:5. Še ostali rezultati: Hajduk Adrijanci – Matjaševci 1:5, Pizzerija Kučan Križevci – Dolenci kar 17:3, Neradnovci – Carioce Markovci 3:0, Čepinci – Inter Dolič 2:3, Lucova  – Isyp Šalovci 13:2 in Srebrni breg Martinje – Stanjevci 4:2.

Kajak kanu klub Mura iz  Kroga  bo jutri ob 10.uri pripravil tekmovanje v kajakih in kanujih po reki Muri. Začetek spusta bo ob 10.uri pri mostu v Petanjcih, cilj  na 7 km dolgi progi pa bo pri brodu v Krogu, kjer bo tudi objava rezultatov in  podelitev priznanj najboljšim tekmovalcem na letošnji prireditvi  Mura 2017.