Domov

Šport

19 septembra 2017 Šport


Na enodnevni mednarodni kolesarski dirki po Vojvodini je v Zrenjaninu na 180 km dolgi progi zmagal Marko Danilović iz Srbije, ki je za progo porabil 4 ure 7 minut in 30 sekund.  Na tretje mesto se je uvrstil Primož Obal s Pertoče, zdaj član Kolesarskega kluba  Meblojogi Kult Solkan iz Nove Gorice . V kategorije »Elite« je 26 letni  Primož Obal za zmagovalcem dirke zaostal le minuto in 26 sekund.

Na enotedenskem mednarodnem tekmovanju toplozračnih balonov za evropski pokal je v Szegedu na Madžarskem sodelovalo 45 posadk iz 10 držav.  V vetrovnem in deževnem vremenu, ki je spremljalo tekmovanje,  je Dejan Buzeti iz Balonarskega kluba Bakovci s članoma posadke: Brankom Ambrožičem iz bakovskega kluba in Štefanom Bertalaničem iz Balonarskega kluba Berta  osvojil v močni mednarodni konkurenci 25.mesto.

Na državnem prvenstvu v atletiki  starostne kategorije U – 14 so v Novem mestu dosegli nekaj dobrih rezultatov tudi člani Atletskega kluba Panvita iz Murske Sobote. Mladi pomurski atleti so postali državni prvaki v štafeti 4 x 200 metrov v postavi: Gal Skledar, Tadej Pajek, Timon Mešić in Niko Forjan.  V posamični konkurenci se je na prvi mesto uvrstil v teku na 200 metrov Niko Forjan;  v teku na 60 metrov  je zmagal Gal Skledar, tretji pa je bil Tadej Pajek.

V 7.kolu druge slovenske  mladinske nogometne lige, vzhod je Slovenska Bistrica premagala  Vipoll iz Veržeja z rezultatom 3:1.  Častni zadetek za Vipoll je dosegel Aljaž Sečko. Kadeti Slovenske Bistrice so bili boljši od Vipolla s 3:0. Po sedmih kolih  so mladinci Vipolla na petem mestu s 6.točkami, kadeti pa so na šestem mestu ubrali 7 točk.

Na strelišču v Presiki je bilo končano letošnje  regijsko strelsko tekmovanje z malokalibrsko puško. Po štirih tekmah je zmagal Rudar iz  Presike pred Jezerom iz Dobrovnika in Mehomarjem iz Bakovec. Med posamezniki je zmagal Franc Car iz Dobrovnika, drugi je bil Bojan Pergar iz  Rudarja Presika in tretji Igor Makari iz Murske Sobote.

V drugem kolu pomurske   lige  upokojencev v vrtnem kegljanju  so  med člani  vodilni Bodonci  premagal Beltince s 492:464, drugi Puconci so bili boljši od  Kobilja  s 447:443 tretja Murska Sobota je bila prosta, četrti Mačkovci  so bili boljši od Črenšovec s 499:444. Med članicami so vodilni  Puconci  premagali Kobilje s 461:452, druga Murska Sobota je bila prosta, tretji Mačkovci pa so premagali Črenšovce s 485:448. Upokojenke Bodonec so  premagale Beltince s 461:423 podrtih kegljev.  Med  posamezniki je bil med člani   v drugem kolu  najboljši Jože Horvat iz Bodonec, ki je podrl 113 kegljev, med članicami pa Alenka Kalman iz Kobilja s 112,podrtimi keglji.