V etru
Nočni glasbeni program
Domov

Šport

20 septembra 2017 Šport


Na mednarodnem odbojkarskem turnirju ženskih ekip v Grosuplju  so nastopile tudi odbojkarice puconske Keme in osvojile med šestimi ekipami drugo mesto. Igralke Keme so v predtekmovanju premagale  Zgornjo Gorenjsko in Grosuplje z rezultatom 2:1. V polfinalu so bile boljše še od Ljubljane z 2:0, v finalni tekmi pa so boljše od Pucončank igralke Caclita Volleyballa z 2:0.  Na turnirju so se kar tri igralke Keme uvrstile med najboljšo sedmerko turnirja in sicer:  podajalka Angelina  Ajnihar. Druga blokerka Diana Oletič in kot prosta igralka Veronika Mikl. V petek ob 18.uri bodo igralke Keme v Puconcih igrale proti drugoligaški ekipi Ptuja.

V ribniku Ploj  v Smolincih je bila 5. zadnja tekma državne lige v športnem ribolovu za paraplegike.  Naslov ligaškega prvaka med sedmimi ekipami  je osvojila  Jugozahodna Štajerska, drugi so bili paraplegiki Podravja iz Maribora in tretji tekmovalci Društva paraplegikov Prekmurja in Prlekije. Na zadnji tekmi so za  prekmursko prleško ekipo tekmovali: Silvo Križanič, Slavko Dunaj in  Venčeslav Bezjak.  Posamično   je bil najboljši posameznik Rudi Centrih iz Celja, med soboškimi ribiči  je bil Venečslav Bezjak  deveti ., Silvester Križanič 10. in Leon Jurkovič 12.ti.

Strelsko društvo Ljutomer je na strelišču v Presiki pripravilo finale regijske lige v streljanju s serijsko malokalibrsko puško. Med ekipami je zmagalo Strelsko društvo Presika drugo je bilo Športno strelsko društvo Murska Sobota na tretje mesto med šestimi ekipami  se je uvrstilo Strelsko društvo Ljutomer. V posamični konkurenci je zmagal Ivo Pintarič iz Presike, ki je zadel 265 krogov, drugi je bil Blaž Makari iz Športno strelskega društva Murska Sobota z 260.krogi in tretji Bojan Pergar iz Strelskega društva Rudar Presika z 258.krogi.

Športna zveza Moravske Toplice bo ob letošnjem evropskem tednu športa pripravila tri prireditve. V soboto ob 10.uri bo v Noršincih   otvoritev vrtnega kegljišča, istega dne ob 9.uri bo v Moravskih Toplicah teniški turnir, prihodnji petek 29. septembra ob 9.uri   pa bo v Termah 3000 mini olimpijada osnovnih šol iz Občine Moravske Toplice.

V  4.kolu medobčinske murskosoboške lige v malem nogometu za veterane so vodilni Bakovci  premagali Noršince s 3:1 kar je njihova četrta zaporedna zmaga. Še ostali rezultati: Nemčavci – Borejci 9:2, Čarda – Rakičan 2:1, Sebeborci – Mladost Pertoča  3:0, Old boys Murska Sobota – Rogašovci 4:7 in Cankova – Dokležovje 3:9.