Domov

Šport

21 septembra 2017 Šport


Na sedežu Nogometne zveze Slovenije na Brdu pri Kranju je bil opoldne žreb polfinalnih parov slovenskega nogometnega pokala. Nogometaši Mure so bodo po sredini  presenetljivi zmagi proti pokalnim prvakom Domžalam s 3:1  v četrtfinalu    dvakrat pomerili   s Celjani. Prva tekma bo  v sredo 18. oktobra v Celju , povratna tekma pa  v Murski Soboti v sredo 25. oktobra.  Med ostalimi četrtfinalnimi  pari bo  najbolj zanimiv  dvoboj  med državnim prvakom  Mariborom in Olimpijo.

V četrtfinalu mednarodnega teniškega turnirja  v Tokiu z nagradnim skladom  890.000 dolarjev je teniška igralka Andreja Klepač, članica soboškega kluba, s Španko Mario Jose Martinez Sanchez  premagala japonsko dvojico: Eri Hozimi  in Miju Kato s 6:3 in 7:5 ter se uvrstila v polfinale turnirja ženskih dvojic.

Na  pomurskem atletskem prvenstvu srednjih šol v Murski Soboti so  moštveno , tako pri dijakih kot pri dijakinjah, zmagali dijaki Gimnazije Franca Miklošiča iz Ljutomera. Posamično  so bili med dijaki zmagovalci: na 100 metrov  Jure Šterman iz soboške gimnazije, v teku na 2000 metrov Domen Kontjek iz lendavske dvojezične srednje šole, v teku na 400 metrov: Nino Recek, na 1000 metrov  Tilen Ketiš  v suvanju krogle Rok Gošnjak in v štafeti 4 x 100 metrov vsi iz  ljutomerske gimnazije. V skoku v višino je zmagal  Marko Čeh iz zdravstvene šole in v skoku v daljino Luka Sobočan iz srednje poklicne in tehnične šole. Med dijakinjami so zmagale; v teku na 100 metrov Tami Ščančar, na 400 metrov Julija Žižek in v štafeti 4 x 100 metrov  vse iz ljutomerske gimnazije. V skoku v daljino je zmagala Kaja Leopold iz zdravstvene šole, na 1000 metrov je bila najhitrejša Zala Janža iz soboške gimnazije,  v skoku v višino je zmagala Niki Sever in v suvanje krogle Doris Ritlop obe iz ekonomske šole.

V prvem kolu območne mariborske kegljaške lige  za člane je v Radencih kegljaška ekipa Nafte iz Lendave v pomurskem derbiju  premagala II. ekipo Radenske z rezultatom 5:3. Za Nafto so največ kegljev podrli: Jože Horvat 582, Janez Šmon 550 in Bojan Potočnik 530 kegljev. Za Radensko so podrli največ kegljev: Milan Štiblar 552, Ivan Lesjak 520 ter Borut Štiberc in Franc Prapotnik, ki sta podrla po 504 kegljev.

V 5. kolu nepopolne Dolinske lige v malem nogometu za veterane so bili doseženi naslednji rezultati: Ižakovci – Veterani Turnišča 8:4, Teleing Razkrižje – Torcida Lakoš 4:4, Aluvar Gančani – Beltinci 4:3, Lipa Tropicano Bistrica 4:2, tekmi Hotiza – Črenšovci in Odranci Meteor Melinci sta bili preloženi. Na lestvici vodijo: Hotiza, Gančani in Ižakovci, ki imajo po 9 točk